Predviđa se da će globalna potrošnja na sigurnosna rješenja i usluge iznositi 219 milijardi američkih dolara u ovoj 2023. godini, što je povećanje od 12,1% u usporedbi s 2022. godinom, navodi se u novom Globalnom vodiču za potrošnju na sigurnost analitičke tvrtke International Data Corporation (IDC). Tržište će rasti tako da će ulaganja u hardver, softver i usluge povezane s kibernetičkom sigurnošću dosegnuti gotovo 300 milijardi dolara do 2026. godine. Taj rast bit će potaknuta stalnom prijetnjom kibernetičkih napada, zahtjevima za pružanjem sigurnog hibridnog radnog okruženja i potrebom da se ispune zahtjevi za privatnošću podataka i upravljanjem, navodi IDC.

najveća potrošnja usmjerena je prema upravljanim sigurnosnim uslugama za zaštitu od kibernetičkih napada

Najveća izdvajanja za sigurnost očekuju se od razvijenih zemalja i velikih tvrtki jer će nastaviti ulagati u najbolja sigurnosna rješenja za sprječavanje i obranu od napada ransomwarea i za zaštitu kritične infrastrukture koja je sve više povezana s IT mrežom.

Najveći potrošači

Potrošnja na sigurnosne proizvode i usluge nastavit će nadmašivati ​​rast ukupne IT potrošnje. Industrije koje će ostvariti najveća ulaganja u sigurnosne proizvode i usluge u 2023. godini su bankarstvo, proizvodnja, profesionalne usluge i savezne vlade. I banke i proizvođači uređaja otprilike ravnomjerno će ulagati u softver i usluge, a najveći izdaci idu prema upravljanim sigurnosnim uslugama za zaštitu od kibernetičkih napada. Za usporedbu, profesionalne usluge će vidjeti značajno veća ulaganja u softver s fokusom na upravljanje, rizik i usklađenost (Governance, Risk, and Compliance, GRC) i sigurnost krajnjih točaka. Potrošnja na sigurnosne usluge također će biti najviše usmjereni od saveznih vlada. Zajedno, te četiri industrije činit će više od trećine ukupne potrošnje na sigurnost ove godine. Industrije za koje se očekuje da će imati najbrži rast potrošnje u razdoblju od 2021. do 2026. su vrijednosni papiri i

-- tekst se nastavlja nakon oglasa --

 

Softver najpotrebniji

Softver će biti najveća tehnološka skupina ove godine, predstavljajući gotovo polovicu svih troškova za sigurnost. Endpoint Security bit će vodeća kategorija softvera, a slijede softver za identitet i digitalno povjerenje te softver za analizu kibernetičke sigurnosti, inteligenciju, odgovor i orkestraciju. Usluge će biti druga najveća tehnološka grupa, predvođena kategorijom upravljanih sigurnosnih usluga s 42 milijarde dolara potrošnje koja se očekuje ove godine. U potrošnji hardvera dominirat će uređaji za mrežnu sigurnost. Softver će biti najbrže rastuća od tri tehnološke skupine s petogodišnjom ukupnom godišnjom stopom rasta od 13,7%, a slijede usluge s 11,0%.

Regionalna potrošnja

Sjedinjene Države bit će najveća geografska regija po potrošnji na sigurnost 2023. godine. Proizvodnja i profesionalne usluge bit će vodeće industrije po potrošnji na sigurnost u SAD-u. Druga najveća regija za potrošnju na sigurnost bit će zapadna Europa, gdje će bankarske i diskretne proizvodne industrije biti vodeći ulagači. Azija/Pacifik (isključujući Japan i Kinu) i Narodna Republika Kina bit će sljedeće najveće regije za sigurnosnu potrošnju ove godine. Predviđa se da će Kina zabilježiti najbrži rast potrošnje u razdoblju od 2021. do 2026. s petogodišnjim prosječnim rastom od 18,8%.

Ukupna potrošnja za IT sigurnost u Europi nastavit će rasti na više od 10% tijekom predviđenog razdoblja. Najveći dio te potrošnje i dalje će predstavljati usluge, koje će sve više koristiti posebno organizacije s ograničenim kompetencijama u području sigurnosti. kako bi zaštitili svoje podatke i imovinu od prijetnji napada ransomwarea pogoršanih aktualnom geopolitičkom situacijom u regiji. Sektori koji najviše troše na IT sigurnost u Europi bit će financije – koje će također morati stalno osiguravati pridržavanje propisa – i proizvodnja – koja će trebati za obranu od sve češćih kibernetičkih napada na proizvodne pogone.

Podijeli:

 

 

Vezane objave