Iduće 2023. godine vladina IT potrošnja povećati u svim segmentima osim uređaja, budući da državni krajnji korisnici produžuju vijek trajanja svojih uređaja koji su nabavljeni na početku pandemije, procjenjuje Gartner Inc.  Softver će biti segment s najvišim rastom u 2023. godini, a slijediti će ga IT usluge i interne usluge. Prema Gartner CIO and Technology Executive Survey za 2023. godinu, digitalna transformacija, učinkovito korištenje podataka i modernizacija tehnologije tri su glavna prioriteta vladinih CIO-ova. Prema Gartneru globalna državna IT potrošnja u 2023. godini iznositi ukupno 588,9 milijardi američkih dolara, što je povećanje od 6,8% u odnosu na 2022. godinu.

Procjena globalne javne IT potrošnje (u milijunima američkih dolara)

Vladine organizacije nastavljaju modernizirati naslijeđeni IT i ulagati u inicijative koje poboljšavaju pristup digitalnim uslugama iz potrebe bolje online interakcije s korisnicima u privatnom sektoru. Okvir ukupnog iskustva (total expirience, TX), koji pomaže vladinim agencijama u upravljanju interakcijama s građanima i ostvaruje digitalnu transformaciju, bit će među glavnim pokretačima IT potrošnje u 2023. godini.

-- tekst se nastavlja nakon oglasa --

 

Uz poboljšanje iskustva i angažmana građana, kohezivna TX strategija pomoći će vladama da unaprijede digitalne vještine svojih službenika omogućujući im moderne alate za lakšu komunikaciju s korisnicima javnih digitalnih usluga. Korisničko iskustvo digitalnih javnih usluga od presudne je važnosti njihovog prihvaćanja. Za to će biti ključni migracija usluga u cloud, modernizacije aplikacija, jačanja mrežne sigurnosti te primjena strojnog učenja (machine learning, ML) i um,jetne inteligencije (artificial intelligence, AI). (graf Gartner Inc.)

Podijeli:

 

 

Vezane objave