Lovro Firšt i Lara Mrzljak, srednjoškolci, učenici zagrebačke Gimnazije Tituš Brezovački osmislili su aplikaciju koja bi trebala kroz „čitanje“ deklaracija omogućiti kupcima informacije o štetnosti skeniranih proizvoda, ali i ponuditi alternativno, zdravije rješenje.

„HELTISM je nastao na svijesti o zagađenju naše planete, odnosno želji da to promijenimo. U razvoju ideje fokusirali smo se na tri točke; utjecaj na Zemlju i to kako proizvodnja prehrambenih proizvoda i proizvoda za njegu tijela, ali i sami proizvodi utječu na globalno onečišćenje, potom utjecaj na naše tijelo, točnije kako ti proizvodi utječu na naš organizam te, u konačnici, na pronalazak biološki pozitivne alternative, što bi značilo da bismo korisnicima aplikacije ponudili iste proizvode, ali napravljene od ekološki prihvatljivih tvari“, ističu Lovro i Lara, učenici Gimnazije Tituš Brezovački.

-- tekst se nastavlja nakon oglasa --

 

U Helsinki po investitora

Mladi inovatori, sa svojom idejom aplikacije koja „detektira“ negativne supstance u prehrambenim i kozmetičkim proizvodima i nudi zdravu alternativu ekološki prihvatljivog proizvoda, ušli su u TOP10 na natječaju portala Srednja.hr. Potvrdu svoje inovativnosti na svjetskoj razini u prosincu će potražiti na Startup Eventu Slush u Helsinkiju, gdje se nadaju pronaći investitore za razvoj aplikacije. Financijsku potporu za put već su im dale neke hrvatske tvrtke, među kojima i servis Moj-eRačun.

Donacije se u dogovoru s ravnateljem skupljaju preko škole, ako ste u mogućnosti pomozite mladim inovatorima.

INFORMACIJE BANKOVNOG RAČUNA:
Gimnazija Tituša Brezovačkog (ravnatelj Damir Jelenski – gtbravnatelj@gmail.com )
OIB: 65690492826
Žiro račun banke (Zaba): 2360000-1101240442
IBAN: HR3023600001101240442
Matični broj: 03769216

Podijeli:

 

 

Vezane objave