Novi natječaj Galileo Masters 2020. otvoren je za prijave 1. travnja. Natječaj je prilika za izradu aplikacija, usluga i novih ideja koje Galileo i EGNOS koriste u sinergiji s drugim svemirskim programima a odgovaraju na poslovne i društvene.

Natječaj Galileo Masters 2020. ima tri tematska izazova pod okriljem GSA -e okvirno nazvanih Svemir za buduće generacije.

-- tekst se nastavlja nakon oglasa --

 

Otkad je započeo 2004. godine, Galileo Masters tražio je najbolje aplikacije i rješenja temeljene na Galileu i EGNOS-u. I ove se godine pozivaju inovatori i poduzetnici da svoja rješenja prijave na natječaj do roka 30. lipnja 2020. godine. Najinovativniji od njih moći će dijeliti ukupne novčane nagrade više od 750.000 eura.

GSA izazovi

GSA je partner ovogodišnjem Galileo Mastersu u tri izazova u ovogodišnjem natjecanju. Prvi od njih, Svemir za izazov planete, ima za cilj borbu protiv klimatskih promjena i degradacije okoliša, koji predstavljaju egzistencijalnu prijetnju u Europi i svijetu. Usluge koje se temelje na podacima promatranja Galilea, EGNOS-a i Copernicusa mogu se upotrijebiti za ublažavanje prijetnji podržavanja ekološki prihvatljivijih životnih izbora što rezultira zdravijom planetom.

Najaktualnija tema je Svemir za sigurnost i zdravlje, kroz koju se traže rješenja koja koriste podatke Galilea, EGNOS-a i Copernicus-a iz kojih bi se proizvele inovativne aplikacije kako bi se spriječilo širenje virusa SARS CoV-2. Rješenja trebaju pomoći državnim vlastima u nadgledanju i analiziranju krizne zdravstvene situacije ili pomoći u povećanju svijesti javnosti o opasnostima virusima poput korona virusa.

U trećem izazovu, koji se odnosi na Svemir za zabavu, GSA cilja rješenja pomoću podataka Galilea i EGNOS-a na igrama, sportu, odmoru i turizmu, gdje GNSS omogućuje nadzor performansi korisnika.

U sva tri izazova, novčana je nagrada u iznosu od 10.000 eura za pobjednike, a dodatnih 10.000 eura bit će dodijeljeno ukupnom pobjedniku Galileo Masters 2020. Usto, sudionici ovogodišnjeg natjecanja imaju priliku osvojiti jednu od šest prilagođenih nagrada Galileo inkubacije u vrijednosti do 62.000 eura.

Podrška svim fazama ideja

Galileo Masters  je međunarodno natjecanje u inovacijama kako bi se ubrzao razvoj poduzetništva u svemirskoj tehnologiji i potaknulo stvaranje startup tvrtki u toj rastućoj djelatnosti. Dosadašnja raznolikost prijavljenih projekata ukazuje na brojne inovativne mogućnosti koje pruža svemirska tehnologija orijentirana na budućnost: od zdravstvene zaštite i zabave do upravljanja prometom, logistike željezničkog, pomorskog i zračnog prometa… Galileo Masters pruža podršku inovacijama u bilo kojoj razvojnoj fazi, s konačnim ciljem da ih pretvori u stvarne poslovne projekte.

Podijeli:

 

 

Vezane objave