Veracomp, IT distributer u 19 zemalja Srednje i Istočne Europe, zaključio je prodaju svoje cjelokupne distribucijske grupe društvu Exclusive Networks.

Veracomp je potpisao ugovor o prodaji u rujnu, ali je provedba transakcije podlijegala određenim uvjetima koji su uključivali odobrenje Europske komisije. Uspješnim završetkom akvizicije Exclusive Networks proširio je svoju globalnu prisutnost, broj zaposlenih i operativne prihode bez smanjivanja vrijednosti koju isporučuje svojim kupcima i partnerima na lokalnoj, kao i međunarodnoj razini.

-- tekst se nastavlja nakon oglasa --

 

Posljednji mjeseci bili su razdoblje vrlo dinamičnog razvoja Exclusive Networksa širom svijeta. Pokušavamo ulagati u tvrtke koje savršeno razumiju lokalne potrebe. Uključivanje Veracompa u našu grupu jedan je od najvažnijih elemenata širenja u skladu s ovom strategijom. Na taj način stječemo jedinstvenu priliku za uspjeh u srednjoj i istočnoj Europi. Svakako ćemo koristiti snažne poslovne temelje i koherentnu organizacijsku kulturu tvrtke Veracomp, koja se dokazala u 19 zemalja regije – rekao je Jesper Trolle, izvršni direktor tvrtke Exclusive Networks.

Veracomp, osnovan u Poljskoj 1991. godine, distributer je ICT rješenja s više od 140 dobavljača. Tijekom godina tvrtka je izgradila odnose s nekoliko tisuća poslovnih partnera koji će imati koristi od poboljšanih mogućnosti koje nudi novo vlasništvo u okviru Exclusive Networks. Uvjeti suradnje s dobavljačima i svim poslovnim partnerima neće se mijenjati. Tvrtka će nastaviti raditi pod brendom Veracomp, a u bliskoj budućnosti preimenovati će se u Exclusive Networks.

Novi predsjednik uprave kompanije Veracomp – Exclusive Networks CEE postaje Mariusz Kochański, izvještavajući Gerarda Allisona, SVP EMEA.

Ovo je presudni trenutak za Veracomp – udružujemo snage s globalnim distributerom koji će početi djelovati u novoj regiji zajedno s nama. Nastavit ćemo razvoj poslovanja na način koji osigurava veliku autonomiju i slobodu suradnje – ovakav stav uvjerio nas je da se pridružimo grupi Exclusive Networks. Želimo našim partnerima dati pristup inovacijama i podršku našeg tima, temeljeći se na vlastitim iskustvima kao i znanju distributera prisutnog na čak pet kontinenata. Sigurni smo da će svi kupci, partneri i zaposlenici imati koristi od ove akvizicije – izjavio je Mariusz Kochański.

Veracomp (Exclusive Networks CEE) nudi bogat portfelj rješenja kao što su: upravljanje mrežama i IT infrastrukturom, IT sigurnost, telekomunikacijske infrastrukture, pohrana i poslužitelji, audiovizualni sustavi i sustavi za digitalno oglašavanje, medicinska slikovna dijagnostika, sustavi za upravljanje dokumentima, proizvodi namijenjeni kućnim korisnicima / SOHO, industrijska rješenja i IoT.

O Exclusive Networks

Exclusive Networks globalni je specijalizirani value creating distributer sigurnosnih IT i cloud rješenja – dvaju glavnih i međuovisnih tehnologija digitalne ere. Njegovi rezultati proizvlaze iz vodećeg portfelja dobavljača, vrhunskih znanja i usluga, od tehničke podrške prije i poslije prodaje do najma, obuke, usluga tehničke podrške kao i globalnog upravljanja projektima. S više od 50 ureda na pet kontinenata i prisutnošću u preko 100 zemalja, Exclusive Networks ima jedinstveni model “local sale, global scale“, koji stvara vrijednost i omogućuje partnerima globalni doseg, a istovremeno isporučuje vrijednost lokalno usmjerenog specijalističkog distributera.
Više na www.exclusive-networks.com.

O Veracomp – Exclusive Networks CEE

Veracomp – Exclusive Networks vodeći je distributer s dodanom vrijednosti (VAD), koji nudi cjelovita ICT rješenja u srednjoj i istočnoj Europi. Ponuda tvrtke sastoji se od tehnologija preko 140 proizvođača iz područja mreža, upravljanja IT infrastrukturom, IT sigurnosti, telekomunikacijske infrastrukture, pohrane i poslužitelja, audiovizualnih sustava i sustava za digitalno oglašavanje, medicinske slikovne dijagnostike, sustava za upravljanje dokumentima, proizvoda za kućne korisnike / SOHO, industrijska rješenja i IoT. Veracomp je od 1. siječnja 2021. postao dio Exclusive Networks.

Podijeli:

 

 

Vezane objave