Prošlog tjedna u Londonu dodijeljene su renomirane nagrade za najboljeg CTO-a (Chief Technology Officer) u Europi koje dodjeljuje jedan od vodećih časopisa u telekomunikacijskoj industriji Mobile Europe & European Communications. Stručni žiri odlučio je jednu od dvije nagrade dodijeliti članu Uprave Hrvatskog Telekoma i glavnom direktoru za tehniku i informacijske tehnologije Borisu Drilu zbog postignuća HT-a na području modernizacije jezgrene i radijske pristupne mreže.

Po prvi puta  ta prestižna stručna nagrada dolazi u Hrvatsku, a o njenoj važnosti govori informacija kako je prošlogodišnja otišla u ruke renomiranih operatora Vodafone grupe i Turkcella.

„Ovo vrijedno priznanje potvrda je napora svih zaposlenika HT-a da našim korisnicima osiguramo najbrži pristup Internetu putem naše mobilne mreže na cijelom teritoriju Republike Hrvatske”, rekao je Boris Drilo.

Mreža Hrvatskog Telekoma početkom godine drugu je godinu zaredom osvojila certifikat P3 – Best in Test, čime je proglašena najboljom mrežom u Hrvatskoj. Kao najveći privatni investitor u Hrvatskoj, Hrvatski Telekom u posljednjih 5 godina uložio je više od 7 milijardi kuna u razvoj mreže nove generacije. Od toga je u pripremu infrastrukture za uvođenje 5G tehnologije, kroz 2018. i 2019., uloženo više od milijardu kuna.

Podijeli:

 

Vezane objave