Opsežna istraživačka inicijativa Battery 2030+ ušla je u novu fazu 1. rujna 2020. godine, započevši 7 istraživačkih projekata. Ukupni proračun projekata iznosi 40,5 milijuna eura koji se financiraju iz EU programa za istraživanje i inovacije Horizont 2020.

Projekti Big Map , Instabat , Ssensibat , Spartacus , Bat4Ever , Hidden i Battery 2030PLUS surađivat će u okviru inicijative Battery 2030+ kako bi stvorili nove generacije baterijskih tehnologija. Inicijativa istraživanja ima za cilj izumiti novu vrstu baterija s izuzetno visokim performansama (kako u snazi, tako i u kapacitetu za pohranu energije) koje su sigurne i imaju najmanji mogući utjecaj na okoliš.

-- tekst se nastavlja nakon oglasa --

 

Te će tehnologije ojačati europsku istraživačku poziciju na polju baterija i potaknuti dugoročnu konkurentnost nove europske industrije u sektoru ključnom za prijelaz na električnu mobilnost i povećanje udjela obnovljive energije.

Projekti započinju provedbu istraživačkog plana baterije Battery 2030+ objavljenog u ožujku 2020. Dokument opisuje područja istraživanja koja će pomoći razvoju novih održivih baterija i pridonijeti zelenoj budućnosti Europe.

Svi će se projekti izvoditi tri godine počevši od 1. rujna 2020. Uključuju ukupno više od 100 različitih sveučilišta, istraživačkih instituta i tvrtki raširenih diljem Europe.

Podijeli:

 

 

Vezane objave