europska-unija-upozorenje-whatsappu-i-facebooku-1
Predstavnici WhatsAppa ističu kako tvrtka surađuje s tijelima za zaštitu privatnosti kako bi odgovorili na njihova pitanja

Europska tijela za nadzor privatnosti poslala su upozorenje WhatsAppu vezano uz dijeljenje informacija o korisnicima s Facebookom, koji je vlasnik tvrtke, te Yahoou zbog krađe informacija i pretraživanje elektroničke pošte svojih korisnika za potrebe američkih obavještajnih službi.

Nadavana promjena WhatsAppove politike vezane uz zaštitu privatnosti prema kojoj je počeo dijeliti informacije o brojevima telefona s Facebookom izazvala je reakcije regulatornih tijela širom Europe. Tako je talijansko protutrustovsko tijelo najavilo vlastitu istragu, a zajedničko tijelo svih 28 članica Europske unije objavilo je kako je zatražilo od WhatsAppa prestanak dijeljenje korisničkih podataka s Facebookom dok se ne osigura odgovarajuća pravna zaštita u skladu s zakonima u EU.

Predstavnici WhatsAppa ističu kako tvrtka surađuje s tijelima za zaštitu privatnosti kako bi odgovorili na njihova pitanja.

Predstavnici EU zatražili su i od Yahooa objavu svih informacija vezanih uz krađu podataka o 500 milijuna svojih korisnika i pretraživanje poruka za potrebe obavještajnih službi u SAD-u, obavještavanje pogođenih korisnika o mogućim posljedicama, te suradnju s nacionalnim tijelima za zaštitu podataka u vezi svih pitanja i istraga.

Predstavnici WhatsAppa ističu kako tvrtka surađuje s tijelima za zaštitu privatnosti kako bi odgovorili na njihova pitanja

Podijeli:

 

Vezane objave