Organska prodaja Ericsson grupe u trećem tromjesečju ove godine smanjena je za 1% u odnosu na treće tromjesečje 2020. godine. Prodaja u kontinentalnoj Kini u područjima Mreže i Digitalne usluge smanjenja je za -355 milijuna eura, utječući negativno na stopu rasta za 6%. Određeni utjecaj na poslovanje imali su i poremećaji u lancu opskrbe. Ostvarena prodaja iznosila je 5,6 milijardi eura (uz trećem tromjesečju 2020. godine iznosila je 5,7 milijardi eura).

Organski razvoj prodaje u području Mreže bio je stabilan u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Na tromjesečje je utjecao gubitak tržišnog udjela u kontinentalnoj Kini.

-- tekst se nastavlja nakon oglasa --

 

Ostvarena neto dobit iznosila je 571,9 milijuna eura (u trećem tromjesečju 2020. godine iznosila je 552,2 milijuna eura).

„Nastavljamo osvajati tržišni udio u svim segmentima poslovanja koristeći naš konkurentni 5G portfelj. Dobiveni 5G ugovori s tri vodeća američka operatora najveći su u Ericssonovoj povijesti“, rekao je predsjednik Uprave Ericsson grupe Börja Ekholm.

Podijeli:

 

 

Vezane objave