Telefónica je dodijelila posao izgradnje svoje mreže 5G SA (Stand Alone) u Španjolskoj Ericssonu i Nokiji do 2026. godine. Obje tvrtke podjednako će sudjelovati u izgradnji mreže.

Nokija i Ericsson izgraditi će  5G mrežu Telefónica Španjolska u frekvencijskim opsezima 3,5 GHz i 700 MHz, Ericsson će se posvetiti visokim performansama i kapacitetu, a Nokija za nastavak pokrivanja 5G-om na velikim površinama i u unutrašnjosti zgrada.

-- tekst se nastavlja nakon oglasa --

 

Telefónica sada nudi 5G pokrivenost za 80% stanovništva i ima najveću mobilnu mrežu u Španjolskoj, s 22.000 baznih stanica. Tijekom prve polovice 2021. godine, Telefónica  se posvetila proširenju dosega mreže u gradovima u kojima je 5G uveden prošle godine i uvođenju 5G mreža u manjim gradovima tako da korisnici imaju pristup 5G mreži Telefónice u više od 1.300 općina (potpuna pokrivenost 5G signalom u gradovima s preko 50.000 stanovnika, 98% pokrivenosti u gradovima s preko 20.000 stanovnika te u većini gradova s manje od 20.000 stanovnika) u svim pokrajinama Španjolske. Radi se omogućavanju 4G i 5G usluga u opsezima 1800 i 2100 MHz.

Telefónica će iskoristiti modularnost i fleksibilnost nove generacije proizvoda europskih dobavljača (ERS (Ericsson Radio System) i Nokia AirScale) kako bi razvila pristupnu mrežu 5G, kako u gustim urbanim sredinama, tako i u ruralnim područjima. Uz to, IAS (Interleaved Antenna Solution) antene koristit će se za nadogradnju postojećih web lokacija na 5G i integriranje svih naslijeđenih tehnologija i opsega zajedno s masivnim MIMO mogućnostima 5G.

Isto tako, kao dio evolucije 5G, sporazum uključuje softver za pristup radiju koji će podržavati Telefónicu u različitim fazama primjene standarda, uključujući masovnu implementaciju 5G SA (Stand Alone), razvoj slučajeva korištenja podržanih mrežnim rezanjem i nove aplikacije temeljene na ultra pouzdanoj komunikaciji s malim kašnjenjem URLLC (Ultra-reliable low-latency communication) i mMTC (Massive Machine Type Communications). (foto Telefónica)

Podijeli:

 

 

Vezane objave