U skladu s kontinuiranim porastom potražnje u Finskoj za većom pouzdanošću mreže i boljim performansama, Ericsson i finski telekomunikacijski operator Elisa udružili su se u uspješnom pilotu privatne mobilne mreže za ovog operatora i njihove korisnike.

Dizajnirano kako bi pomoglo pružateljima usluga ponuditi skalabilna, širokopojasna rješenja koja su ključna za poslovanje u industriji i agencijama javne sigurnosti, Ericssonovo rješenje privatne mreže omogućit će Elisinim poslovnim korisnicima upravljanje korisnicima, uređajima i prometom na lokalnim privatnim mrežama, pružajući veću sigurnost i povećani kapacitet za visoku potražnju. Testiranja u sklopu pilota provedena su u Elisinim postrojenjima u prvoj polovini 2019. godine, a korišteno je gotovo rješenje Ericssonove privatne mreže koje je uključivalo Ericssonove Enterprise Core, Router 6000 te Radio Dot sustav za pokrivenost u interijerima.

“Očekuje se da će se privatne mreže raširiti u svim različitim industrijama. Kompanije koje su predvodnice u tome, već su identificirale dobrobiti privatnih mreža: garantiran kapacitet, pouzdanost i sigurnost”, smatra direktor mobilnih rješenja u Elisai Eetu Prieur.

“Ericssonovo rješenje privatne mreže dolazi u vrijeme kad potrebe poput kapaciteta, sigurnosti i druge kritične komunikacijske potrebe potiču industrije da traže same svoje privatne mreže. S vlastitim dediciranim mrežama za poslovne korisnike, Elisa će moći bolje prilagoditi svoju uslugu specifičnim potrebama industrijskih korisnika“, rekao je voditelj za ključne i privatne mreže u Ericssonu Manuel Ruiz,

Ericsson je uspješno postavio privatne mreže na nekoliko industrijskih lokacija uključujući komunalne službe, rudnike, pomorske i zračne luke te tvornice. Modernizacija postojećih komunikacijskih tehnologija, kao i novi slučajevi upotrebe rezultiraju snažnim poboljšanjima produktivnosti i operativne učinkovitosti u industrijama.

U lipnju 2019., Ericsson je dobio ugovor za privatnu mrežu za kompaniju e.Go Mobile AG, pružajući 5G Core i 5G New Radio rješenja iz Ericssonove 5G platforme.

Privatne mreže koje omogućuju lokalnu kontrolu kompanijama mogu biti krojene po mjeri specifičnih primjena i poslovnih platformi za stvaranje održivog rasta kroz postojeću imovinu pružatelja usluga. Budući da su privatne mreže zatvorene, mogu im pristupiti samo točno određeni uređaji i veze, što osigurava industriji vrijedne visoke performanse i informacijsku sigurnost.

Podijeli:

 

Vezane objave