Stručnjaci iz Ericssona i Audija provode terenske testove u tehničkom centru Audi Production Laboratory u Gaimersheimu i u Audijevoj tvornici u u Ingolstadtu u Njemačkoj. Rezultat je to dogovora dvije tvrtke o suradnji na razvoju 5G komunikacijske tehnologije za automobilsku industriju, objavio je Ericsson.

“Tvornica koja je u potpunosti digitalno umrežena imat će značajan utjecaj na proizvodnju budućnosti. Moćna mrežna arhitektura koja može reagirati u stvarnom vremenu od presudne je važnosti za Audi. Kao dio projekta naše suradnje s našim partnerom Ericssonom testiramo mogućnosti koje nudi 5G tehnologija za industrijske aplikacije u pametnoj tvornici”, rekao je  glavni direktor za digitalizaciju tvrtke Audi AG Frank Loydl.

“Ericsson već realizira industrijske programe zasnovane na 5G tehnologiji širom svijeta kako bi pomogao proizvođačima povećati produktivnost i stvoriti nove poslovne prilike. Projekt s Audijem predstavlja veliku priliku vidjeti što je moguće uraditi kada primjenimo 5G tehnologiju u automobilskoj proizvodnji kako bismo uistinu ostvarili pametnu bežičnu proizvodnju”, rekao je CTO Ericssona Erik Ekudden.

U prvoj fazi projekta, Audi i Ericsson testiraju 5G umreženost na aplikaciji koja koordinira rad robota kod sastavljanja dijelova vozila. Testiranje se vrši Ericssonovom mrežom Proof-of-Concept (PoC). Umrežavanje se ostvaruje uključujući WiFi, bežični LAN te optičkom (ethernet) povezivost proizvodnih komponenti.

Podijeli:

 

Vezane objave