Gordana Kovačević s kompanijskim prezenterima na MWC, Sinišom Ilićem i Valentinom Noršićem

Predsjednik i generalni direktor korporacije Ericsson Börje Ekholm na događanju u okviru MWC Barcelona naglasio je ključnu ulogu 5G u nacionalnoj infrastrukturi, ističući prednosti za razvoj gospodarstva te u ponudi novih mogućnosti krajnjim korisnicima. Ericsson je objavio 5G ugovore s 10 pružatelja usluga, uz potpisanih 42 memoranduma o razumijevanju, radi na implementaciji 5G mreža u SAD, Europi, Aziji i Australiji, a najavio je i nove ugovore. Ekholm je poručio da Ericsson uz cjeloviti, dinamički i fleksibilni 5G portfelj ima resurse i kapacitet za brzi odgovor na potrebe tržišta vezano uz globalno uvođenje 5G.

Ericssonov naglasak na ovogodišnjem MWC jbio je na 5G i Internetu stvari te novim mogućnostima koje se nude industriji i krajnjim korisnicima. 5G će, zbog superiornih karakteristika važnih za rad povezanih uređaja poput veće pojasne širine, kapaciteta i sigurnosti te manjeg kašnjenja, promijeniti mnoge industrijske procese, komunikacijske mogućnosti krajnjih korisnika i društvo u cjelini. Ericssonova rješenja omogućuju efikasnu evoluciju prema 5G uz niže troškove poslovanja, podržavajući rad 5G s LTE i Massive IoT tehnologijama na istoj opremi i na istim frekvencijama. Posebna pažnja posvećena je učinkovitosti rada mreža koja je podržana automatizacijom, strojnim učenjem i umjetnom inteligencijom.

„Već u ožujku prošle godine prvi u Hrvatskoj demonstrirali smo mogućnosti 5G tehnologije, a ubrzo nakon toga smo podržali i ključne hrvatske operatore HT i A1 HR u demonstraciji te napredne tehnologije. Naši stručnjaci sudjeluju u nizu projekata vezanih uz 5G širom svijeta, a dio razvoja 5G odvija se i u kompanijskom razvojno-istraživačkom centru“, rekla je predsjednica Ericssona Nikole Tesle Gordana Kovačević.

Na MWC Barcelona je prezentiran i projekt optimizacije Swisscomove mreže u kojoj su ključnu ulogu odigrali kompanijski stručnjaci, a koja je po P3 mjerenjima jedna od najboljih mreža u svijetu. Također, tim stručnjaka iz kompanijskog razvojno-istraživačkog centra koji sudjeluje u razvoju softverski definirane infrastrukture važne za virtualizaciju mrežnih funkcija, cčoud i 5G je za ovo događanje izradio demo koji pokazuje nove značajke koje će omogućiti daljnju optimizaciju SDI Managera, Ericssonovog alata za to područje. Stručnjaci Ericssona Nikole Tesle sudjeluju i u prezentaciji ključnih aspekata evolucije mobilnih mreža prema 5G i IoT-u na Ericsson City Modelu.

Podijeli:

 

Vezane objave