Epson je prvoga dana sajma ISE predstavio svoj prvi video projektora s ugrađenom 4K razlučivošću. Model EB-L12000Q je laserski 3LCD projektor od 12,000 lumena namijenjen iznajmljivanju ili fiksnim instalacijama za događaje, festivale, turističke atrakcije, velike auditorije, poslovne sajmove i trgovačke centre te za druge primjene. Kompatibilan je s 4K objektivima serije projektora EB-L1000 što mu daje maksimalnu prilagodljivost.

EB-L12000Q je predstavljen u paru s modelom EB-L20000U, prvim Epsonovim uređajem namijenjenom sve popularnijem segmentu kompaktnih WUXGA projektora snage 20.000 lm. Oba modela dolaze s istim kućištem projektiranim da odgovara standardnim tubularnim čeličnim okvirima te ih je jednostavno montirati u postojeće okružje. Jednostavno ih je instalirati za projekciju iz svih kutova, uključujući i portretni način.

Prvoga dana sajma Epson je predstavio je i ambijentalni video projektor EV-100, sasvim novu vrstu projektora za Epson, kojom proširuje svoju nazočnost u segmentu promotivnih oznaka i rasvjete. Taj 2000-lumenski model može funkcionirati kao projektor ili kao rasvjetno tijelo. Pogodan je za nadzirana okružja kao što su maloprodajni izložbeni saloni, trgovački izlozi, muzejske postave, izložbe, svugdje gdje je potreban vizualno čist doživljaj. Može prikazivati informacije, video materijale, pokretne uzorke, pa čak i mapirati projekciju na manje predmete.

Na sajmu ISE 2018 predstavljeni su i novi laserski 3LCD projektori namijenjeni sobama za sastanke, obrazovnim ustanovama i turističkim kapacitetima. Modeli EB-L615U, EB-L610U, EB-L610W, EB-L510U i EB-L400U konstruirani su kako bi zamijenili dosadašnje video projektore s klasičnim lampama, snage 4500 do 6000 lumena, te nude niz značajki, od najjednostavnijih funkcija u početnim modelima do visoko specijaliziranih modela koji nude funkcije kao što su HDBaseT povezivost, zrcaljenje zaslona i pomak objektiva.

Epson je predstavio i novi softver Professional Projector Tool. Taj alat funkcionira s Epsonovim laserskim instalacijskim projektorima te omogućava brzu i jednostavnu instalaciju više projektora te korištenje prednosti tehnika kao što su stapanje rubova i mapiranje projekcije.

Podijeli: