Epson je sada je vodeći proizvođač video projektora u segmentima Pro AV i instalacijskih rješenja snažnijih od 6.000 lumena. To je potvrđeno u najnovijim podacima o tržišnim djelima koje objavljuje tvrtka Futuresource. Epson sada posluje s udjelom od 26,7 posto u segmentu Pro Displays, što predstavlja porast od gotovo 11 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, a taj će se tržišni udio povećati i u 2018. godini.

Epson je sada vodeći proizvođač poslovnih video projektora u čitavoj regiji EMEAR te u ostalim dijelovima regije CIS. Ukupan Epsonov udio u regiji EMEAR i ostalim dijelovima regije CIS iznosi 31,3 posto, što predstavlja porast od 120 posto u broju prodanih video projektora u odnosu na razdoblje od prije šest godina.

Epson već 17 godina zaredom drži vodeću poziciju u ukupnoj prodaji video projektora u čitavom svijetu. Od 2006. tvrtka je prodala ukupno 22,3 milijuna video projektora. Epson je ujedno globalni predvodnik u prodaji video projektora snažnijih od 6.000 lumena.

Brzi tržišni porast uslijedio je nakon najave nekoliko novih modela video projektora u segmentu profesionalnog prikaza slike te u korporativnom i obrazovnom sektoru:

Epsonov prvi video projektor s ugrađenom 4K razlučivošću EB-L12000Q. Laserski 3LCD projektor visoke snage od 12.000 lumena, predviđen za visoko kvalitetne privremene i stalne instalacije za potrebe događaja, festivala, turističkih atrakcija, velikih auditorija, poslovnih sajmova i shopping centara. Može, među ostalim, koristiti 4K kompatibilne objektive koje idu i na projektore iz Epsonove serije EB-L1000 te tako pruža maksimalnu prilagodljivost.

Epsonov prvi model u popularnoj kategoriji kompaktnih video projektora WUXGA snage 20 tisuća lumena – EB-L20000U. Taj model nadopunjuje Epsonov laserski instalacijski projektor snage 25 tisuća lumena, modela EB-L25000U, koji je predstavljen prije dvije godine. Oba dolaze u istom kućištu konstruiranom na način da pristaje u standardne okvire od čeličnih cijevi pa ih je jednostavno ugraditi u postojeću infrastrukturu. Svojom pouzdanošću omogućavaju pristup „ugradi i zaboravi“ te jednostavnu ugradnju te rad iz bilo kojeg kuta, uključujući i portretni način.

Nova serija laserskih 3LCD projektora konstruirana za potrebe soba za sastanke, učionica i turističkih atrakcija – EB-L615U, EB-L610U, EB-L610W, EB-L510U i EB-L400U. Ti su modeli predviđeni za zamjenu postojećih projektora koji rade uz pomoć standardnih lampi, u segmentu koji traži svjetlosnu snagu između 4500 i 6000 lumena. Nude niz paketa značajki, od početnih modela do više specijaliziranih modela koji nude značajke kao što su HDBaseT povezivost te zrcaljenje zaslona.

Podijeli:

Vezane objave