Epson na sajmu automatica predstavlja autonomnog robota s dvije ruke koji „vidi, osjeća, razmišlja i radi“, model WorkSense W-01. Taj inteligentni robot s dvije ruke ima niz ugrađenih senzora poput kamera i senzora sile te je konstruiran za velikim dijelom autonomnu proizvodnju u čitavom nizu novih aplikacija. WorkSense W-01 brzo uči i sve vidi.

Epson na sajmu automatica prikazuje čitavu gamu robota, od nove generacije robota SCARA do preciznih strojeva sa šest osi, konstruiranih za ispunjavanje svih potreba europske industrije, uključujući i potrebu malih i srednje velikih tvrtki za cjenovno povoljnom automatizacijom.

Epson je u svoj nastup na sajmu uključio i partnerske tvrtke iz raznih dijelova Europe i raznih industrijskih sektora, koje demonstriraju kako su u svoje poslovne procese uključile Epsonova rješenja. Ove godine svoja rješenja izlažu dugogodišnji partneri: švicarski Compar, austrijski MiniTec i njemački PacTech.

Epson na svom štandu predstavlja i:

T-Series SCARA

Epson je predvodnik na tržištu cjenovno povoljnih robota SCARA u početnoj klasi te nudi daleko najširi izbor proizvoda na tržištu. Gama proizvoda će biti nadopunjena modelom T6-SCARA, s dohvatom od 600 mm i mogućnošću podizanja tereta mase do 6 kg.

VT-Series.

Nova gama artikuliranih robota, optimiziranih po principu just enough (dostatno za uporabu). Serija VT nudi osnovna rješenja početne klase koje je jednostavno integrirati u postojeće sustave, bez zamršenog programiranja, zahvaljujući ugrađenom kontroleru. Model VT06 je robot sa šest osi s dohvatom od 600 mm i mogućnošću podizanja tereta mase do 6 kg.

N-Series

Serija N je kompaktnija od svih ostalih robota sa šest osi te nudi maksimalnu učinkovitost uz minimalne gabarite. Izuzetno su pokretljivi zahvaljujući interno orijentiranoj drugoj osi. Model N6 ima dohvat od 1000 mm i može podići teret mase do 6 kg.

Podijeli: