Epson L1455

Danas je u Zagrebu održana prezentacija Epsonovih novih ITS (Ink Tank System) pisača, zapravo višefunkcijskih uređaja. Kao što je poznato, radi se o pisačima koji ne koriste klasične tintne patrone, već se potrošena tinta nadolijeva u njihove spremnike. Osnovna ideja iza ovog principa jest ušteda na cijeni tinte, a samim time i ispisa. Epsonovi kućni i poslovni ITS pisači u tom smislu kotiraju izvrsno – sam uređaj je skuplji, ali se veća početna investicija isplaćuje već nakon 2.000 ispisanih stranica. Svakom sljedećom ispisanom stranicom korisnici efektivno štede novac. Ovo nije puka teorija, već nešto u što smo se u testovima tvrkinih ITS modela uvjerili iz prve ruke.

 

Novi modeli L605 i L1455 ciljaju na kućne korisnike i manje urede. Nude funkciju automatskog obostranog ispisa, pri čemu L1455 obostrano ispisuje (i skenira) i u A3 formatu, te se jedan i drugi isporučuju s dva kompleta bočica s tintom visokog kapaciteta. Drugim riječima, sa svime što se dobiva u tvorničkoj kutiji, vlasnici modela L605 mogu ispisati do 11.000 stranica bez ikakvih dodatnih investicija, a za one koji se odluče za L1455, ta brojka iznosi 10.500 stranica. Oba modela imaju ADF kapaciteta od 30 stranica te WiFi i LAN. L1455 također dolazi s faxom. Brzine ispisa su 13,7 stranica u minuti za L605 i 18 stranica u minuti za L1455. Kažimo još i da L1455 nudi dvije ladice za papir, pri čemu svaka prima 250 listova.

Epson L605

Novi višefunkcijski uređaji L382, L386 i L486, okrenuti kućnim korisnicima, nude više brzine ispisa od svojih prethodnika, mogućnost borderless ispisa fotografija te se isporučuju s parom dodatnih bočica crne tinte. Bez dodatnih ulaganja ponudit će mogućnost ispisa do 13.000 crno-bijelih stranica, odnosno do 6.500 stranica u boji. L386 i L486 mrežno su povezivi putem WiFi-ja.

Epson L486

Svi ovi pisači nude ITS tehnologiju posljednje generacije, koja je podosta evoluirala u odnosu na svoju izvornu formu. Uklonjeni su ventili za zatvaranje dotoka boja, a sami spremnici s tintom integrirani su u kućišta uređaja (ranije su bili ugrađeni u jedinicu koja se “kvačila” na bok uređaja). Uz sve spomenute uređaje Epson nudi trogodišnje jamstvo, za čiju realizaciju ih je nakon kupnje dovoljno registrirati na tvrtkinoj službenoj stranici.

Podijeli:

 

Vezane objave