Epson je na regionalnom je festivalu majica Pitsome fesTEEval, održanom krajem lipnja u Zagrebu, u suradnji s partnerskom tvrtkom DIT d.o.o. demonstrirao najnovije mogućnosti tintnog ispisa na majice i ostale tekstilne artikle. Stručnjaci iz tvrtke DIT na licu mjesta su ispisivali kreacije na pamučne majice (t-shirt), i to ne samo iz unaprijed pripremljenih datoteka, već i iz datoteka koje su posjetitelji događaja donijeli sa sobom.

„Željeli smo pokazati prosječnom potrošaču što se može sve napraviti uz tehnologiju direktnog tiska na majice, i da tako promoviramo većem broju ljudi mogućnosti inkjet ispisa na odjeću“, rekao je  direktor tvrtke DIT Marko Dikanić.

„Na festival je došao velik broj kreativaca i dizajnera koji se profesionalno bave majicama i tiskom na majice, ali ne rade to sami već koriste usluge digitalnih tiskara. Njima smo željeli pokazati kako mogu taj dio posla obaviti in-house, biti svoji gospodari uz minimalan trošak. Na štandu smo koristili novi pisač SureColor SC-F2100 koji je najlogičniji izbor za ovakav događaj, i vrlo smo zadovoljni ostvarenim rezultatima“, objasnio je Dikanić.

Na festivalu je bio izložen novi Epsonov pisač za izravan ispis (DTG) na majice i druge pamučne artikle poput polo majica, trenirki i platnenih torbi, model SureColor SC-F2100. Riječ je o pisaču koji omogućava jednostavan i brz ispis na tekstil, a priloženi softver Garment Creator omogućava krajnje jednostavno kreiranje datoteka koje će izravno biti ispisane na artikle.

Podijeli:

 

Vezane objave