Combis 15. veljače organizira webinar na temu oporavka podataka i kontinuiteta poslovanja uz pomoć oblaka.

Vodeći pružatelj IT usluga u Hrvatskoj COMBIS prošli mjesec je lansirao web portal posvećen Cloud ponudi i edukaciji poslovnih korisnika cloud.combis.hr, a za idući tjedan priprema webinar o tehnologiji u oblaku koja omogućava kontinuitet poslovanja.

Kako pojašnjava Ilija Ranogajec, Cloud Solution Architect COMBISa i predavač na webinaru, mnoge zanima kako oblak rješava pitanja oporavka podataka i na koji način osigurava kontinuitet poslovanja, bez obzira na situaciju.

U svakodnevnom životu i poslovanju često se događaju nepredviđene situacije, odnosno sve je veći trošak ispada IT sustava, koji uz to nimalo nije ugodan niti za IT odjele, a niti za ostatak tvrtke.

“U današnje vrijeme IT odjeli kompanija fokusirani su na implementacije i održavanje novih tehnologija te rješenja koja imaju za cilj efikasnije poslovanje. Zbog toga rješenja za oporavak od ispada često padaju u drugi plan. Isto tako, u drugom su planu i zato što takva rješenja često povlače i visoka inicijalna ulaganja u infrastrukturu”, kaže Ranogajec.

Razlozi za mogući ispad koji se spominju u IT odjelima su različiti – od prirodnih katastrofa, preko tehnoloških nedostataka ili pak ljudske pogreške. Bez obzira koji razlog bio, sve nabrojano predstavlja prijetnju za poslovanje tvrtke.

Iz tog razloga, nastavlja Ranogajec, važno je biti informiran o uslugama u oblaku usmjerenih ka  kontinuitetu poslovanja i pohrani podataka koje osiguravaju sigurnost i pohranu podataka, a bez visokih inicijalnih troškova.

“Upravljanje kontinuitetom poslovanja je termin o kojem svaka ozbiljna tvrtka ili organizacija treba odgovorno voditi računa. Na nadolazećem webinaru ćemo govoriti o problematici rizičnih IT situacija te uslugama iz oblaka kao što su disaster recovery i hibridni backup”, naglašava Ranogajec.

COMBIS webinar održat će se 15. veljače u 14 sati, a prijave su otvorene na web portalu COMBISa.

Podijeli:

 

Vezane objave