UniCredit je zajedno s ABC akceleratorom pokrenuo prvi UniCredit Hackathon SIE, globalno natjecanje koje će se održati u Ljubljani, u Sloveniji 2. i 3. rujna 2017. godine.

Pobjednički timovi osvojit će novčanu nagradu i priliku za predstavljanje svojih projekata vodstvu Odjela za regiju srednje i istočne Europe UniCredit Grupe, uz mogućnost sudjelovanja u njihovoj provedbi.

Hackathon je intenzivno dvodnevno natjecanje inovativnih i kreativnih pojedinaca. Radit će u grupama, a od njih će se tražiti da riješe različite izazove koji proizlaze iz direktive PSD2 (Revidirane Direktive o platnim uslugama). Sudionici koji se prijave, predstavnici fintech startupova i softverskih tvrtki, zajedno sa zaposlenicima UniCredita koji će se prijaviti za inicijativu, udružit će snage kako bi razvili ideje o stvaranju vrijednosti za klijente i banku u kontekstu direktive PSD2.

Iskorištavajući novu regulaciju direktive PSD2, zadatak hackatona bit će: „Kako možemo koristiti podatke o računu klijenta za stvaranje vrijednosti?“ To znači razvijanje, primjerice, platformi za analizu podataka klijenata s ciljem pružanja boljeg korisničkog iskustva.

Sudionici iz cijelog svijeta mogu se prijaviti do 24. kolovoza na:

www.abc-accelerator.com/UniCreditHackathonCEE

Pobjednički timovi osvojit će novčanu nagradu i priliku za predstavljanje svojih projekata vodstvu SIE divizije UniCredit Grupe 7. rujna u Ljubljani. Članovi pobjedničkog tima mogli bi biti pozvani da sudjeluju u fazi provedbe rješenja u kasnijoj fazi.

Podijeli:

 

Vezane objave