Tina Lee Odinsky Zec, direktorica centra inovacija i poduzetništva na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa

Dvanaesta u nizu konferencija QED, u organizaciji Croza, tematski će se orijentirati na eksperiment, a održat će se od 6. do 8. svibnja u Zadru. Ovogodišnja konferencija QED dat će odgovor na pitanja koja si svi postavljaju svakoga dana: kojim smjerom ići naprijed, kako se razvijati te kako rasti i na ljudskoj i na organizacijskoj razini? Organizatori poručuju: ne srljajmo, napravimo eksperiment.

Svoja će iskustva, te poslovne i životne lekcije na konferenciji QED sa sudionicima podijeliti stručnjaci iz svijeta IT-a te drugih sektora, a svima njima je jedno zajedničko – vole eksperimentirati. Glavna predavačica na QED-u 2018. je direktorica centra inovacija i poduzetništva na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa Tina Lee Odinsky Zec. Sudionicima će prenijeti bogato iskustvo i znanje koje je stekla u segmentu edukacije te razvoja društva. Drugi istaknuti govornik je David Brakoniecki iz tvrtke BP3 koji će u svom predavanju govoriti o korištenju tehnika iz decision managementa za provođenje eksperimenata u poslovanju. Njima će se pridružiti i iskusni agile coach iz tvrtke agile42 Gregory Keegan, koji će kroz predavanje Tranzicija uz pomoć kulture eksperimentiranja podijeliti svoje iskustvo u radu s mnogim tvrtkama koje su morale implementirati opće organizacijske promijene.

Među govornicima se nalaze i bivši potpredsjednik Upravnog odbora odgovornog za poslovanje Orange Polska Piotr Muszyński, voditeljica prodaje IBM Application Discovery GSI Suzanne Crumb, voditelj odjela za partnerstva i bankarska osiguranja u Sberbank Slovenia Peter Janežič, partner u danskoj tvrtki SMT Data Jan Vilstrup i mnogi drugi domaći i inozemni stručnjaci.

Vrijednost eksperimentiranja poznata je odavno, ali prečesto je zaboravljena. Eksperimenti pomažu u razvoju i bez njih se teže uči. Neki će od eksperimenata rezultirati uspjehom dok će neki od njih završiti pogreškom, ali jedno sigurno – oboje je bolje od stagnacije. Kvalitetan eksperiment nikad nije slučajan – to je intervencija koja je planirana, odrađena, evaluirana te implementirana u ponašanje. Pojam eksperimenta u poslovnom segmentu na konferenciji će se promatrati u kontekstu strategije, prodaje, razvoja, timskog rada, procesa, alata i mnogo toga drugog.

Svi detalji vezani uz program, registraciju i predavače dostupni su na internetskoj stranici konferencije http://qed2018.croz.net/.

Podijeli:

Vezane objave