U finalu ovogodišnjeg InnovMatch projekta, koji će održati 30. studenog 2017. u Pragu u organizaciji tvrtke SAP, među 8 najboljih projekata nalaze se i 2 hrvatska predstavnika – Next Gen Lab @Zuas + mStart i Effipoint Team. Tako će se na završnom događanju InnovMatch projekta čiji novčani nagradni fond iznosi 15.000 eura za tri sudionika s najboljim poslovnim rješenjima predstaviti hrvatski timovi: Next Gen Lab @Zuas + mStart, tim koji je razvio inovativan maloprodajni koncept nove generacije za potrebe tvrtke Sportina i Effipoint Team, kojeg sačinjavaju dva studenta na praksi (FERIT Osijek) te dva mentora (Siemens Convergence Creators) koji su osmislili rješenje za potrebe transporta i logistike tvrtke Atlantic Group.

Osim za novčanu nagradu, 8 finalista će se natjecati i za putovanje u Berlin te posjet brzorastućem ekosustavu startupova i inovatora oko SAP.io i Techstarsa, koje dobiva glavni pobjednik InnovMatcha.

Ovogodišnji InnovMatch temeljen je na nešto drugačijem pristupu te uključuje partnere – 4 tvrtke iz različitih industrija i 4 različite zemlje srednje i istočne Europe koje su pozvale zajednicu da pomogne u rješavanju stvarnih poslovnih slučajeva izgradnjom najsuvremenijih inovativnih aplikacija kroz SAP Cloud Platformu. Partneri koji su svojim poslovnim slučajevima sudjelovali u ovogodišnjem InnovMatch projektu su: Atlantic Grupa iz Hrvatske, Sportina iz Slovenije, EuroCash iz Poljske te Selgros iz Rumunjske.

U sklopu projekta organizirano je 9 radionica u 9 različitih zemalja koje su okupile 224 sudionika, 6 webinara s parterima i sponzorima (Startup Focus, TechStras), a primljene su čak 92 aplikacije. Tijekom pred selekcijskog procesa u suradnji s partnerima odabrano je 8 najboljih rješenja i prototipa uključujući: Nype (vlastita ideja), SI Conslutling (za EuroCash izazov),  Apollogic.com (vlastita ideja), Hycom SA (vlastita ideja), Sabris CZ (vlastita ideja), Advanced Business Software (vlastita ideja), Effipoint Team (Atlantic Grupa izazov), Next Gen Lab @ ZUAS (Sportina izazov)

Prije održavanja InnovMatch 2017 projekt se održao dvije godine tijekom  kojih je predstavljeno više od 60 prijavljenih radova čija su rješenja postala dio realnog poslovanja.

Podijeli:

Vezane objave