Udruga mladih programera DUMP organizira edukativni ciklus od 5 besplatnih predavanja Škola osnova web programiranja na FESB-u, s početkom 2. listopada u 17 sati. Škola osnova programiranja koja je do sada imala 10 izdanja. Svake godine sredinom svibnja organiziraju najveću studentsku IT konferenciju na hrvatskom jeziku, DUMP Days.

Udruga djeluje više od desetljeća i poznata po edukaciji lokalne zajednice. Održali su već preko 20 ciklusa predavanja s temama iz programiranja, hardvera, dizajna, marketinga i multimedije.

-- tekst se nastavlja nakon oglasa --

 

Ovogodišnja Škola posvećena je front-end programiranju na kojem će polaznici savladati proces izrade web stranice. Predznanje nije potrebno jer se kreće od samih osnova programerske logike i osnovnih pojmova poput varijabli, ulaza i grananja. Kroz prva dva  predavanja upoznat ćeš se s JavaScriptom i pozadinom izrade same stranice, a preostala 3 predavanja će te uvesti u svijet stiliziranja i oživljavanja web stranice pomoću HTML-a i CSS-a.

Predavanja su besplatna, ali je potrebna prijava koja se obavlja putem Google Form. Prijave su moguće sve do 1. listopada u 23:59 ili dok se ne prijavi maksimalan broj polaznika. Prvo predavanje je već u subotu, 2. listopada, s početkom u 17 sati. Predavanja se nastavljaju svake subote u istom terminu, a održat će se na FESB-u u dvorani A100. Popratne radionice održavaju se nedjeljama. Nakon nekih predavanja polaznike očekuju i nagradni zadaci, a 3 najuspješnijih očekuju i vrijedne nagrade. Više detalja o samom događaju je dostupno na www.dump.hr.

Podijeli:

 

 

Vezane objave