Deutsche Telekom, njemačka matična tvrtka T-Mobilea, proširila je svoje IoT ugovore o roamingu, čineći svoju uslugu NB-IoT sada dostupnom u 20 zemalja, uključujući i SAD

Među onima koji potpisuju ugovore o romingu s DT-om su Vodafone, Telia, Orange i Telenet (Belgija), Swisscom i Telecom Italia.

Američka mreža T-Mobilea također je na popisu. T-Mobile je pokrenuo svoju nacionalnu NB-IoT mrežu u 2018. godini, u početku se fokusirajući na aplikacije poput praćenja voznog parka, monitora za kontrole osvjetljenja i senzora za vodostaj.

Prednosti LTE-M-a

DT je ​​pokrenuo svoj NB-IoT u Europi 2019. godine, a LTE-M u ljeto 2020. godine, Prema DT-u, potražnja za njegovim IoT-om stalno raste.

-- tekst se nastavlja nakon oglasa --

 

DT je ​​također objavio da je LTE-M sada dostupan putem DT-a u 10 zemalja, te da je ostvario suradnju s AT&T u SAD-u i NTT DoCoMo u Japanu. AT&T je svoju nacionalnu LTE-M mrežu pokrenuo 2017. godine. Japanski DoCoMo prije gotovo godinu dana objavio da ukida svoju NB-IoT uslugu, navodeći da će njezine usluge kategorije 1 i LTE-M male snage i dalje biti aktivne.
Prednosti LTE-M uključuju mogućnost uređaja u pokretu i glasa preko LTE-a, dok je NB-IoT optimiziran za stacionarne slučajeve upotrebe kao što su, na primjer, pametno navodnjavanje i sigurnost zgrade.

Podijeli:

 

 

Vezane objave