Microsoft Hrvatska je na drugom Dynamics Community Dayu okupio 50-ak partnera, korisnika i predstavnika Ekonomskog fakulteta koji su imali priliku saznati što se događa u Dynamics svijetu. Program je donio pregled noviteta koji su stigli s nadogradnjom u listopadu, a neke od mogućnosti Dynamicsa mogle su se upoznati kroz praktične primjere koje su predstavili Microsoft partneri Infobip, Span i Adacta.

Na početku programa Product Marketing Manager iz Microsofta Bojan Nožinić predstavio je  kratak pregled noviteta koji su stigli s posljednjom nadogradnjom u listopadu, od novih aplikacija, programa i logotipa do značajki, novih ulaganja, Microsoft Learning portala za učenje i razmjenu znanja te novih inicijativa. Hrvatska je dobila i novog MVP-a za Dynamics: uz Renata Fajdigu (Adacta), prestižnu Microsoft titulu dobio je i Ivan Ficko (Span). U Microsoftu je prioritet Dynamics divizije usmjerenost na digitalnu transformaciju uz pomoć business aplikacija u čemu je ključna uloga Microsoft partnera. Prema Gartneru, 65% svog razvoja aplikacija će već do 2024. godine biti low code, što znači da su mogućnosti za razvoj novih ideja beskrajne.

Ivica Ivančić (Microsoft), Luka Volarević (Infobip) i Miguel Turnbull (Infobip) održali su prezentaciju Masovna komunikacija SMS i Viber kanalima u kombinaciji sa Dynamics 365 Marketingom.

Ivan Ficko i Ivan Mislav Radonić (Span) pričali su o Nadogradnji Power Appsa – Pro vs. Citizen. Demoirali su kako napraviti canvas i model driven aplikacije uz pomoć PowerApps Component Frameworka – ovaj novi pro dev alat pruža neograničene mogućnosti za developere, a na njima je “samo” da imaju dobru ideju. Renato Fajdiga (Adacta) predstavio je novosti iz svijeta Dynamics 365 Business Centrala. Power Platforma omogućava automatizaciju procesa odobravanja uz Microsoft Power Automate (bivši Flow), Power BI, izradu Power aplikacija te Common Data Service. Osvrnuo se i na Azure LogicApps alat namijenjen developerima – riječ je o usluzi u cloudu, koja pomaže automatizirati i upravljati zadacima, poslovnim procesima i tijekom rada. Napravio je i demo kako od nule napraviti SaaS rješenje uz pomoć Business Centrala.

Peter Kuna (Microsoft) govorio je o modelima uspješnog poslovanja s Microsoft Business aplikacijama, Sandra Ososlija (Microsoft) donijela je novosti s područja licenciranja, a Renato Fajdiga (Adacta) detaljnije predstavio sve novosti u drugom valu releasea Business Centrala.

Sljedeće regionalno okupljanje Dynamics zajednice zakazano je za travanj 2020, kada će se u Beogradu na Dynamics Community Training Dayu okupiti kolege iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i Bugarske.

Podijeli:

 

Vezane objave