Strukturni modeli nove generacije satelita Galileo, koje je izradio Thales Alenia Space, ovoga su ljeta u ESA-inom testnom centru ESTEC odoljeli su buci i vibracijama kakve će imati pri lansiranju, a električni modul u njima dokazao svoju sposobnost slanja Galileo signala – glavne prekretnice u razvoju druge generacije Galilea.

Europski Galileo je najprecizniji satelitski navigacijski sustav na svijetu koji pruža metarsku točnost za više od četiri milijarde korisnika širom svijeta. Galileo konstelacija sastoji se od 28 satelita u Zemljinoj orbiti, a još 10 bi trebalo biti lansirano, nakon čega će nova generacija satelita, Galileo druge generacije ili G2, revolucionarizirati flotu s poboljšanim sposobnostima.

-- tekst se nastavlja nakon oglasa --

 

“G2 sateliti bit će puno veći od onih iz prve generacije, koristit će električni pogon, imati snažniju navigacijsku antenu, nositi više i još bolje atomske satove na sebi i imati potpuno digitalni korisni teret”, objasnio je ESA-in voditelj projekta druge generacije Galileo Miguel Manteiga Bautista te dodao kako će “modularna arhitektura ponudit će visok stupanj fleksibilnosti za smještaj više opreme i bit će omogućene međusatelitske veze”.

“Sateliti će biti lansirani u parovima, jedan na drugom i povezani s lanserom do odvajanja, pa smo ih morali testirati u ovoj konfiguraciji. Svaki satelit težak je preko 2000 kg, a kad su naslagani, dostižu visoku visinu od sedam metara. Gledanje modela kako prolaze testiranje u ovoj konfiguraciji bilo je i impresivno i kidajuće za živce, i oduševljeni smo što je ovaj novi koncept dizajna za Galileo dobio mehaničku kvalifikaciju”, rekao je ESA-in voditelj ureda za upravljanje Thales Alenia Space G2 Satellite Alberto Bramante.

Sateliti G2 nosit će inovativni navigacijski teret koji je potpuno digitalan i rekonfigurabilan u orbiti kako bi aktivno odgovorio na sve veće potrebe korisnika. Električni model korisnog tereta Thales Alenia Space, aluminijske kutije s opremom i antenom nalik na let, testiran je kako bi se procijenile njegove karakteristike signala.

U ESTEC-ovom postrojenju Hertz, bezehotičnoj komori izoliranoj od vanjskog svijeta unutarnjim zidovima koji apsorbiraju radio i zvuk, model je emitirao prijenos u različitim modovima i pokazao kompatibilnost sa signalima Galileo prve generacije.

Nakon što se završe sva testiranja na modelima i potvrde konačni detalji dizajna, prvi modeli letenja obiju obitelji bit će sastavljeni i integrirani prije podvrgavanja funkcionalnoj i ekološkoj provjeri, uključujući za neke satelite kampanju ispitivanja zračenjem u novoj ispitnoj komori za svemirske antene. izrađuje se u ESTEC-u, Hertz 2.0 .

Ova nova generacija satelita počet će se pridruživati ​​postojećoj konstelaciji u nadolazećim godinama. “G2 je dizajniran da ostane u orbiti najmanje 15 godina.

 

 

Vezane objave