Drugo izdanje DRONEfesta, najveće poslovno-tehnološke konferencije o bespilotnim letjelicama u Hrvatskoj, održat će se u posljednja dva dana ožujka ove godine


Nakon iznimno dobrog odaziva na prošlogodišnju konferenciju, softverska tvrtka IN2 i agencija specijalizirana za organizaciju digitalnih događaja, Eventa01, ponovno žele okupiti sve profesionalce, pojedince, akademsku zajednicu i tvrtke koje aktivno sudjeluju u promicanju i izgradnji industrije bespilotnih letjelica te saznati što se sve dogodilo u zadnjih godinu dana.

Fokus ovogodišnje konferencije je istaknuti segmente u kojima je postignut napredak, podijeliti najbolja iskustva operatora i korisnika bespilotnih letjelica te omogućiti povezivanje svih zainteresiranih s ciljem razmjene znanja i stvaranja novih poslovnih projekata.

Predavanja će obuhvatiti više aktualnih tema, no tri vrijedi posebno izdvojiti.

Tema pravilnika Europske unije bavit će se novim zakonskim okvirom i pravilima vezanima uz bespilotne letjelice koje trenutno razvijaju nadležne organizacije EU.

Poseban prostor dobit će i tema o dronovima u raznim industrijama, s naglaskom na poljoprivredu u kojoj pomažu u donošenju pravovremenih odluka u cilju osiguranja većih prinosa uz bolju kontrolu troškova prihrane i zaštite.

Tema snimanja iz zraka obradit će izazove i prilike profesionalnog snimanja dronovima, a bit će riječi i o sustavima za detekciju i zaštitu od neželjenog korištenja dronova.

Ono što svi posjetitelji sigurno željno očekuju je demonstracija raznih bespilotnih letjelica u posebno ograđenom prostoru. U sklopu konferencije održat će se i sajam proizvođača i pružatelja usluga na tržištu bespilotnih letjelica.

 

Tihomir Šašić, direktor konferencije.

Cilj nam je otvoriti mogućnosti suradnje, umrežavanja i pružiti pogodnosti korištenja bespilotnih letjelica u poslovanju. Stvaranjem zajednice korisnika bespilotnih letjelica nastojimo obratiti pozornost na razne mogućnosti razvoja inovacija na lokalnoj i regionalnoj razini, kao mogućih novih izvoznih proizvoda i usluga – rekao je Tihomir Šašić, direktor konferencije.

Više informacija može se pronaći na službenoj web stranici konferencije dronefest.in2.hr

Podijeli:

Vezane objave