Iako niti jedan prekid u radu neke internetske platforme u 2022. godine nije bio veličine kao prekid koji je Meta doživjela 4. listopada 2021. godine kada su Facebook, Messenger, WhatsApp i Instagram postali nedostupni korisnicima, u ovoj 2022. godini ipak je bilo prekida rada popularnih aplikacija. Downdetector je objavio ovogodišnji popis 10 najvećih globalnih prekida rada na internetu te ih razvrstao po broju prijava korisnika.

Najviše prijava korisnika o prekidu pristupa ove su godine imali Spotify i Metin WhatsApp. Popularni portal za streaming glazbe 8. ožujka 2022. godine imao je skoro 3 milijuna prijava o nemogućnosti pristupa Downdetectoru. Nešto manje prijava imao je  WhatsApp, 25. listopada 2022. godine kada korisnici nisu mogli slati poruke u inozemstvo otprilike dva sata.

-- tekst se nastavlja nakon oglasa --

 

Nešto manje prijava o nemogućnosti pristupa imao je kada i Spotify Discord. 4. svibnja prekid je imala online igra Roblox a 16. kolovoza online igra Call of Duty. 14. srpnja 2022. godine bio je problematičan za sve društvene mreže. Nekoliko sati nakon prekida rada Twittera, Instagram je pao za korisnike diljem svijeta. Prekide od par sati su imali i Reddit 3. travnja, Snapchat 12. srpnja i TikTok 15. rujna.

Podijeli:

 

 

Vezane objave