Combis i Microsoft Hrvatska okupili su IT stručnjake na Combis 5+ događanju u čijem je fokusu bila digitalna transformacija u poslovanju s naglaskom na tehnološke novitete Microsoft cloud ponude.

Na ovogodišnjem šestom izdanju Combis 5+ događanja stručnjaci su govorili o ključnim područjima za provođenje digitalne transformacije kroz predstavljanje tehnoloških noviteta Microsoftove Cloud ponude, transformaciju infrastrukture podatkovnog centra hibridnim opcijama u cloudu, transformaciji aplikativnih platformi u cloudu te o sigurnosti i GDPR-u.

“Rastuća potreba za digitalizacijom i transformacijom poslovnih procesa dodatno ističu prednosti clouda. Zato smo ove godine naše tradicionalno događanje posvetili sistem inženjerima i adresirali njihove svakodnevne izazove, s naglaskom na sveprisutan trend digitalne transformacije. Combis se istaknuo kao vodeći Microsoftov partner u provođenju cloud transformacije u Hrvatskoj i dobitnik je nagrade Microsoft Country Partner of the Year za 2017. godinu. Izuzetno sam ponosan na naše stručnjake i zbog brojnih priznanja i zbog ostvarenih rezultata, ali i spremnosti da dijele svoje bogato znanje, a zbog kojeg već šestu godinu zaredom bilježimo velik interes za Combis 5+ događanje”, rekao je direktor Sektora inovacija i razvoja strateških područja u Combisu Hrvoje Dunkić.

Uoči ovogodišnjeg CombisS 5+ događanja provedeno je istraživanje čiji je cilj bio dobiti uvid u stavove sudionika o digitalnoj transformaciji općenito ali i na koji način kompanije pristupaju digitalnoj transformaciji i koje tehnologije najviše koriste.

Rezultati pokazuju kako za većinu ispitanika (84 posto) digitalna transformacija predstavlja priliku za unaprjeđenje poslovanja kompanije inovativnim tehnologijama i procesima te za nešto više od polovice ispitanika (55,4 posto) predstavlja i priliku za stjecanje novih kompetencija, dok ih vrlo malo (8,1 posto) smatra kako je digitalna transformacija tek jedan od prolaznih trendova.

Takve rezultate potvrđuje i činjenica da je 65 posto ispitanika izjavilo kako njihove kompanije već ostvaruju određena unaprjeđenja poslovanja, a njih 58 posto tvrdi kako digitalna transformacija već značajno utječe na poslovanje kompanije. Dva područja u kojima ispitanici smatraju kako imaju najviše koristi od digitalne transformacije su  digitalizacija i automatizacija internih procesa (78 posto) te osnaživanje zaposlenika kroz nove načine kolaboracije (50 posto).

Komentirajući ovogodišnje rezultate Cloud Solution Architect Combisa Ilija Ranogajec je rekao: “Pozitivno je čuti da mnoge kompanije digitaliziraju svoje procese poslovanja, posebice interne procese. Također, koncept clouda je sve zastupljeniji i u službi digitalne transformacije kompanija te jača fokus na inovativnu primjenu tehnologije. Drago mi je što smo na Combis 5+ događanju imali priliku za razmjenu iskustava na sveprisutnu temu digitalne transformacije jer ona predstavlja mnoge prilike, ali i izazove za kompanije.”

Podijeli:

Vezane objave