Udruženje za IT pri Hrvatskoj gospodarskoj komori 28. studenoga u kongresnom centru Forum u Radničkoj ulici s početkom u 8 sati organizira konferenciju Digital & Tech na kojoj će predstaviti rezultate analize kretanja hrvatske IT industrije u posljednjih osam godina – Hrvatska IT industrija 2008-2016; podaci i analiza – metodologija. Teme analize su na koji način IT postiže konkurentnost tvrtki, koji je postotak digitalizacije proizvoda i usluga i koje IT tehnologije dominiraju u tom procesu ? Koja je uloga ljudskog kapitala i procesa inoviranja?

Sudionici konferencije upoznati će se s iskustvima iz područja digitalizacije i digitalne transformacije Njemačke, Austrije i Italije te načinima na koji država potiče IT industriju i digitalizaciju gospodarstva.

Njemačko ministarstvo gospodarstva i energetike istražilo je disruptivni utjecaj ICT-a na tradicionalne industrijske grane, predmet istraživanja bile su automobilska industrija, logistika i strojogradnja. Nicolas Jose Ivandic je bio dio projektnog tima i prenijet će sudionicima konferencije iskustva istraživanja.

Matthias Grabner će predstaviti program go-international je inicijativa Austrijske vlade i tamošnje gospodarske komore kroz koju pružaju pomoć svojim tvrtkama u internacionalizaciji poslovanja. Progam je kroz 10 godišnje provođenje polučio veliki uspjeh.

Italija je provela više projekata digitalne transformacije. O njima će govoriti Carmine Nigro koji je kao Digital Strategist je sudjelovao i vodio više projekata, od suradnje s Googleom do Erasmus projekta.

Tijekom konferencije planirana su i dvije panel rasprave (Pokretači IT industrije i gospodarstva i Digitalizacija – povezanost društva, gospodarstva i države) te okrugli stol na kojem će teme biti:  Razvoj IT industrije i izvoz, Što je to digitalna transformacija i digitalizacija? te Inovacije i društvo)

Više o konferenciji nalazi se na linku http://digitaltech.hgk.hr a link za prijavu za konferenciju je http://www.hgk.hr/forms/prijava-na-konferenciju-digitaltech. Sudjelovanje na konferenciji za članove HGK je besplatno a zbog ograničenog prostora moguća je prijava samo jedne osobe iz tvrtke.

Podijeli: