BE-terna je održala 9. godišnju konferenciju po nazivom Kraj prosječnosti. Zbog epidemioloških uvjeta, BE-terna godišnja konferencija po prvi je put održana online. Interaktivna predavanja ponudila su presjek raznih aspekata poslovne izvrsnosti te primjere u poslovnoj uspješnosti. U prijepodnevnom dijelu konferencije održana su keynote predavanja domaćih stručnjaka iz IT industrije.

Managing Director BE-terna Hrvatska Krešimir Mlinarić u uvodnom obraćanju Vrijeme koje ne tolerira prosječnost naglasio je kako sve tvrtke koje su se na vrijeme pripremile krizu lakše prolaze. Prema istraživanju analitičke kuće McKinsey, tvrtke su u doba pandemije ubrzale proces digitalizacije svojih internih procesa, lanaca opskrbe i interakcija s kupcima za 3-4 godine u usporedbi s prethodnim razdobljem, a udjela digitalno podržanih proizvoda ili digitalnih proizvoda za 7 godina. Prema tom istraživanju, brzina implementacije tehnologije u krizi je od 24 do 27 puta brža u odnosu na apsorpciju novih tehnologija prije krize. Mlinarić navodi i podatke iz recentnog istraživanja Financial Timesa koje pokazuje kako dobitnike u krizi imamo iz svih poslovnih sektora – svima je zajedničko da su se na vrijeme prilagodili novim uvjetima i pravodobno proveli digitalnu transformaciju. S druge strane, na listi 25 najvećih gubitnika krize je 10 kompanija iz financijskog sektora, 8 kompanija iz sektora energetike, a tek 2 avioprijevoznika. Svim kompanijama koje su se našle na listi, a ne dolaze iz sektora izravno pogođenih pandemijom, i ranije je predviđen pad – kriza je tek ubrzala propast ovih kompanija.

Managing Partner Fivea Sven Marušić održao je keynote predavanje na temu Operativna izvrsnost kao ključni test poslovanja naglasivši kako je postizanje operativne izvrsnosti jedan je od osnovnih preduvjeta poslovnog uspjeha, ali i opstanka na tržištu.

U keynote predavanju Kultura tehnološke izvrsnosti – je li novo i uvijek bolje? CTO, Microsoft Adria Ratko Mutavdžić tehnološku izvrsnost podijelio je na tri područja izvrsnosti: izvrsnost u inženjerstvu, izvrsnost u platformi te izvrsnost u uslugama.

CTO Airta Davor Runje u keynote predavanju Reinventing yourself govorio o vlastitim počecima, profesionalnom razvoju te postizanju izvrsnosti u svim aspektima.

U drugom dijelu konferencije, stručnjaci iz BE-terne dali su pregled iz novosti u tehnologijama. Customer Landing Manager BE-terna Hrvatska Milan Listeš održao je live demo kupovine iz kućnog naslonjača ili bilo kojeg drugog udaljenog mjesta uz pomoć proširene stvarnosti (Augmented Reality aplikacije) i alata Customer Insights.

Listeš je pokazao stvarni slučaj upotrebe umjetne inteligencije u distribucijskoj tvrtki.

Sales Manager BE-terna Hrvatska Antonija Šoštarić predstavila je Business Central Flying Start , novo ERP rješenje u oblaku iz BE-terne namijenjeno malim i srednje velikim tvrtkama. Rješenje objedinjuje sve poslovne procese tvrtke u jednom sustavu, a na tržište dolazi u 3 različita paketa funkcionalnosti – Finance, Trade i Manufacturing.

Solution Consultant BE-terna Hrvatska Dino Filipović govorio je o načinima ubrzanja digitalne transformacije putem tehnologije robotske automatizacije repetitivnih procesa (RPA).

Podijeli:

 

Vezane objave