Daytona, hrvatski startup koji pruža rješenje za poboljšanje developerskog okruženja (Development Environment Management), osigurao je dva milijuna američkih dolara investicija u najranijoj, pre-seed rundi financiranja. Ta investicija znatno premašuje inicijalna očekivanja Daytoninog tima, što je rezultat povjerenja istaknutih imena u sektoru developerskih alata, među kojima su i lideri hrvatske tech zajednice koji su investirali u novi domaći startup. Sa sjedištem u New Yorku, Daytona ima 11 zaposlenika u Europi i SAD-u, a prikupljene investicije iskoristit će za novi iskorak u poslovanju.

Daytoninu viziju developerskog okruženja prepoznali su suosnivač Infinuma Tomislav Car, suosnivači Microblinka Izet Ždralović i Jurica Cerovec, osnivač Devota Martin Morava, suosnivač Nanobita Alan Sumina, osnivač Photomatha Damir Sabol i osnivač Fivea Luka Abrus. Zvijezde domaće IT industrije pridružili su se time kao anđeoski investitori nizu međunarodnih kompanija i pojedinaca koji su podržali Daytonu o ovoj ranoj fazi investicija, među kojima su i investicijski fondovi Silicon Gardens, Tiny.vc i 500 Emerging Europe.

-- tekst se nastavlja nakon oglasa --

 

Iza Daytone stoji tim veterana programiranja u cloudu. Ivan Burazin, Vedran Jukić i Goran Draganić započeli su svoj put 2009. godine projektom PHPanywhere, koji je s vremenom prerastao u Codeanywhere. Tijekom 14 godina u području programiranja u cloudu, osnivači Daytone stekli su uvid u korisničke potrebe i izazove, što im je omogućilo razvoj traženog developerskog alata kakav još ne postoji na tržištu.

Daytona je platforma koja pojednostavljuje stvaranje standardnih i sigurnih developerskih okruženja, automatizira postavljanje okruženja na novim granama projekta, te olakšava dijeljenje okruženja između članova tima. Daytona je kompatibilna s bilo kojim developerskim okruženjem (IDE) i davateljem verzioniranja koda (GIT), pridržavajući se pritom industrijskih standarda poput Dev Containera. Funkcionira slično kao GitHubov Codespaces alat, ali s dodatnom prednosti što se integrira s postojećom infrastrukturom organizacije, stavljajući pritom naglasak na napredne sigurnosne značajke, zbog čega kompanije više ne moraju trošiti vrijeme i resurse na izradu vlastitih developerskih okruženja.

Zbog fleksibilnosti, sigurnosti te optimizacije rada Daytonu već prepoznali i prvi kupci, među kojima su kompanije s liste Fortune 500, a klijenti dolaze iz bankarskog sektora, osiguranja, vojne industrije te svih drugih reguliranih industrija.

 

 

Vezane objave