Tvrtka Datacross pridonosi informatizaciji i digitalizaciji kao ključnim faktorima gospodarskog napretka Zagrebačke županije

Datacross su posjetili župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić i zamjenik župana Rudolf Vujević sa suradnicima te gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel.

Podatkovni centar Datacross, multifunkcionalni centar visoke tehnologije, ugostio je predstavnike Zagrebačke županije koje je predsjednik Uprave Krešo Troha upoznao s potencijalima ICT razvoja te uslugama centra.

Datacross svake godine bilježi porast broja zaposlenih, a planirano je i daljnje širenje poslovanja i baze klijenata u IT i financijskim industrijama i u ostalim sektorima koji otkrivaju važnost sigurnosti podataka. Time pridonosi informatizaciji i digitalizaciji kao ključnim faktorima gospodarskog napretka Zagrebačke županije.

„Uspješno poslovanje Podatkovnog centra Datacross u Jastrebarskom dokazuje da Hrvatska ima sve predispozicije da bude perjanica u razvoju ICT sektora na ovim prostorima. I sama Zagrebačka županija se trenutno nalazi na prekretnici što se tiče informatizacije vlastitog sustava i poslovanja, s ciljem omogućavanja još efikasnijih servisa građanima.“ – izjavio je župan Stjepan Kožić.

ICT sektor ključan je za razvoj hrvatskog gospodarstva, a sam podatkovni centar Datacross bilježi odlične poslovne rezultate koji su iznad svih očekivanja. Brojni klijenti iz privatnog i javnog sektora dokaz su da je sigurnost podataka prepoznata kao prva i osnovna komponenta svakog poslovanja.

„Datacross je u prošloj godini ostvario prihod od preko 12 milijuna kuna što predstavlja porast od čak 86,8 posto. To je svakako pokazatelj isplativosti primjene ICT rješenja za poslovne subjekte, a svjetski trend je, naravno, fokusiran na što veći stupanj povezivanja uređaja kako bi se olakšala svakodnevica svih građana. Mi te smjernice pomno pratimo i sukladno tome širimo opseg svojih usluga. Zagrebačka županija će kroz pet godina sigurno uz našu pomoć postati pametna županija i dodatno povisiti kvalitetu stanovanja i poslovanja na svom području.“ – izjavio je predsjednik Uprave Datacrossa Krešo Troha.

Podijelite: