Predsjednik Uprave HT-a Mostar Vilim Primorac i predsjednica Ericssona Nikole Tesle Gordana Kovačević potpisali su novi ugovor vrijedan 7,5 milijuna kuna čime se nastavlja uspješna dugogodišnja suradnja tvih kompanija.

Ugovorena je implementacija najnovije tehnološke inačice višemedijskog podsustava temeljenog na Internet protokolu (IP Multimedia Subsystem – IMS) koja omogućuje virtualizaciju mrežnih funkcija. U sklopu ugovora nadogradit će se i sustav za mjerenje performansi mreže. Također, bit će implementirano novo Ericsson Diameter Signaling Controller rješenje koje predstavlja odgovor na rastuću IP komunikaciju među mrežnim elementima jezgrene LTE mreže.

Već 130 pružatelja usluga širom svijeta koristi to rješenje u cloud centrima kako bi LTE i VoLTE korisnicima osiguralo optimalnu pokrivenost. Dodatno, lakše upravljanje radom s korisnicima u mrežama roaming partnera postići će se uvođenjem rješenja Steering of Roaming. Aktivnosti na realizaciji ugovorenog posla kreću odmah, unatoč izazovnim okolnostima u okruženju.

Realizacijom ugovora HT-u Mostar će se omogućiti jednostavnije i agilnije upravljanje te održavanje ugovorenih rješenja kao i kreiranje novih naprednih usluga na zadovoljstvo krajnjih korisnika.

-- tekst se nastavlja nakon oglasa --

 

Podijeli:

 

 

Vezane objave