Constellation Software Inc. Je objavio je da je njihova tvrtka Vela Operating Group, odnosno njezina podružnica Aquila Software preuzela IN2 grupu, jednu od vodećih softverskih tvrtki u regiji.

Constellation Software je globalna grupa, sa sjedištem u Torontu, u Kanadi. Utemeljena je 1995. godine. Putem organskog rasta i akvizicija izrasla je u kompaniju koja broji više od 13.000 zaposlenika, u više od 200 tvrtki na pet kontinenata. Constellation Software preuzima tvrtke s potencijalom rasta ili tvrtke koje su već ostvarile vodeći položaj u razvoju softvera za razne industrije.

„Preuzimanje tvrtke IN2 predstavlja dodatni korak u našoj stalnoj posvećenosti IT rješenjima koje pružamo korisnicima. Ono što je tvrtka IN2 ostvarila u posljednjih 25 godina doista je iznimno te se nadamo da ćemo buduće poslovne uspjehe i daljnji rast temeljiti na njihovim postignućima u regiji”, rekao je povodom akvizicije izvršni direktor tvrtke Aquila Software Mike Byrne.

„IN2 je jedna od prvih velikih hrvatskih, isključivo softverskih tvrtki. Svojim rastom sudjelovali smo u stvaranju IT tržišta i trendova u industriji te smo svojim rješenjima u privatnom i javnom sektoru kroz ovih 25 godina ostavili trag. Moja je želja da IN2 u sljedećim godinama postane globalna tvrtka u pravom smislu riječi i vjerujem da je naš novi vlasnik i strateški partner tvrtka Constellation Inc. pravi izbor za tu novu veliku etapu tvrtke. Htio bih dodati još nešto, jednako važno – naši klijenti na hrvatskom tržištu i u regiji i dalje će biti u središtu naše pozornosti“, rekao je osnivač i predsjednik Uprave IN2 Ante Mandić.

IN2 Grupa je utemeljena 1992. u Zagrebu u Hrvatskoj. Jedna je od najvećih softverskih tvrtki u srednjoj i istočnoj Europi. Specijalizirana je za razvoj i implementaciju vlastitih i standardnih softverskih rješenja, za javni i privatni sektor.  IN2 Grupa zapošljava više od 650 informatičkih stručnjaka u svojih 13 podružnica u sedam zemalja regije.

Constellation Software Inc. je grupacija koja razvija, akvizira i upravlja softverskim tvrtkama koje izrađuju poslovna softverska rješenja.

Operativna grupa Vela globalni je pružatelj softverskih rješenja za niz industrijskih vertikala. Kao operativna grupa unutar grupacije Constellation, Vela razvija, akvizira i upravlja softverskim tvrtkama koje pružaju specijalizirana rješenja. Vela tvrtke ulažu u svoj razvoj s ciljem da postanu lideri u svojim industrijama kako bi što kvalitetnije podržavale svoje korisnike. Pomaže tvrtkama u poboljšanju njihova poslovanja, u postizanju rasta putem organskih inicijativa i putem akvizicija kojima će osnažiti svoj položaj na tržištu.
Aquila je usmjerena na pružanje softverskih rješenja za industriju stanovanja i u nekretninama, financijama i bankarstvu te u turizmu na tržištima Sjeverne Amerike i Europe.

Podijeli: