Comping, jedna od najvećih hrvatskih ICT tvrtki, našla se na popisu tisuću tvrtki koje nadahnjuju Europu (1000 Companies to Inspire Europe 2018). Taj popis u utorak 25. rujna je objavila Londonska burza vrijednosnica a čine ga najdinamičnije i najbrže rastuće male i srednje velike tvrtke u Europi.

Izvješće je izrađeno u suradnji sa značajnim poslovnim i bankarskim organizacijama poput Udruge za financijska tržišta u Europi (AFME) te Europske bankovne federacije a predstavljeno je i u Europskom parlamentu u Bruxellesu.

„Mala i srednja poduzeća okosnica su europske ekonomije koja je solidna i raste. Zahvaljujući strukturnim reformama u državama članicama, ali i dinamičnim i inovativnim malim i srednjim poduzećima koja bilježe visoke stope rasta, zapošljavanje je doseglo nove rekordne razine, od gotovo 240 milijuna zaposlenih ljudi. Moramo nastaviti na tom putu i stvoriti povoljnu poslovnu okolinu koja omogućuje najsuvremenijim inovatorima te sposobnim proizvodnim malim i srednjim poduzećima rast i postizanje njihovog punog potencijala”, naglasio je, između ostalog, prilikom predstavljanja izvješća potpredsjednik Europske komisije Jyrki Katainen.

Uz Comping, među 1000 tvrtki koje inspiriraju, nalaze se još četiri hrvatske tvrtke: Mlinar, Invest Sedlić, Solvis te Valipile. Tih pet tvrtki ukupno zarađuje više od 186 milijuna eura godišnjeg prihoda, zapošljavaju više od 2.100 radnika te ostvaruju 37-postotni kumulativni godišnji rast.

„Iznimno smo ponosni što smo se našli unutar 1000 najbrže rastućih tvrtki u Europi. Ovo je  potvrda i nama samima kako smo primijenili najbolju praksu korporativnog upravljanja usmjerenu prema rastu i razvoju Compinga. Također, ovo je potvrda svim našim poslovnim  partnerima kako su odabrali najboljeg mogućeg partnera u ICT domeni. Iza ovog uspjeha stoji puno napornog rada, volje i jasnog cilja kojeg smo si zadali i prema čijem ostvarenju idemo“ komentirao je predsjednik Uprave Compinga Alojzije Jukić.

Podijeli:

Vezane objave