Događaj koji je u posljednjih dvanaest godina stekao status nezaobilaznog skupa za sve koji se u našoj zemlji po poslu i struci bave digitalizacijom društva i poslovnih procesa

Poslovno tehnološka konferencija tvrtke Combis, najvećeg hrvatskog sistem integratora, otvorena je danas poslijepodne u Poreču u Hotelu Valamar Diamant. Skup je privukao više od 500 sudionika, pretežno informatičkih stručnjaka i poslovnih ljudi iz domaćeg i regionalnog tehno sektora. Riječ je o trodnevnom događaju koji je u posljednjih dvanaest godina stekao status nezaobilaznog skupa za sve koji se u našoj zemlji po poslu i struci bave digitalizacijom društva i poslovnih procesa.

Evo nekoliko naglasaka iz uvodnih govora.

-- tekst se nastavlja nakon oglasa --

 

„Mentalitet, pravi stav, ono je što danas određuje uspjeh u poslovanju. Zato će nosioci promjena biti one kompanije i društva koja su spremna biti prva u novim područjima (kao što su umjetna inteligencija, Internet stvari, automatizacija, itd.) i koja će biti predvođena stručnjacima motiviranima za cjeloživotno obrazovanje i razvoj“,  izjavio je Saša Kramar, član uprave Hrvatskog Telekoma.

Vrijednost stalne edukacije istaknuo je i Vedran Hafner, sistem inženjer iz tvrtke Cisco, jednog od glavnih sponzora Combisovog događaja. „Digitizacija omogućuje sveopću edukaciju, a obrazovanje je ono što nas čini konkurentnim.“

Mark Stevenson

Glavni gostujući govornik bio je Mark Stevenson, futurist iz Ujedinjenog Kraljevstva, koji je održao poduže izlaganje o tome kako je zapravo teško bilo što predvidjeti. Jedna od zanimljivijih pojedinosti koje je istaknuo je teza kako će transport do 2030. godine biti distribuiran poput usluge (Transport as  Service) – drugim riječima bit će „glupo“ imati vlastiti auto kad će nam na poziv stalno biti dostupna autonomna električna vozila.

Uvodni dio konferencije završen je mini-panelom koji je moderirao Aron Paulić, direktor medijske kuće Bug, koji je u razgovoru sa Sašom Kramarom i Borisom Drilom, tehničkim direktorom HT-a i članom uprave te tvrtke, raspravio aktualnu temu primjene tehnologija Interneta stvari kroz rješenja koja nudi Hrvatski Telekom putem svog sustava nbIoT.

Nakon plenarnog dijela sadržaja, sudionike na Combis konferenciji u slijedeća dva dana očekuje tridesetak stručnih predavanja i mini događaja. „Cilj konferencije jest da sudionici osjete promjenu u razmišljanju kroz koju će ostvariti kvalitetniju i bržu digitalnu svakodnevnicu, da i sami kreiraju dodanu poslovnu vrijednost”, rekla je Renee Saboti Slovenc, direktorica 12. Combis konferencije komentirajući program ovogodišnje konferencije.

Podijeli:

 

 

Vezane objave