Dražen Čović, predsjednik Uprave Fine

Combis i Financijska agencija (Fina)  uspješno su realizirali prve dvije implementacije ComExchange rješenja.

ComExchange sustav za samoposlužnu i automatiziranu razmjenu strane valute u hrvatske kune postavljen je u dvije poslovnice Fine. Prvi ComExchange uređaj implementiran je u poslovnici Fine u Rovinju, dok je drugi pušten u rad 21. veljače na lokaciji Fine u Splitu.

ComExchange rješenje je ne samo napredan i cjelovit sustav, nego i user-friendly uređaj na kojem je osigurana  vrlo jednostavna razmjena strane valute u kune. Ovaj uređaj se može postaviti na sve unutrašnje ili vanjski dostupne lokacije gdje postoji potreba za uvijek raspoloživom mjenjačkom uslugom”, rekao je  direktor Sektora tehničke podrške u Combisu Ratimir Boršić.

Na ComExchange uređajima u Rovinju i Splitu moguće je razmijeniti u hrvatske kune novčanice eura, švicarskog franka, američkog dolara i britanske funte, a maksimalan iznos transakcije je protuvrijednost 2.500 kuna. Najzastupljenija valuta, euro, se putem ComExchange mjenjačnice otkupljuje u apoenima 10, 20, 50, 100 i 200 eura. ComExchange uređaji mogu primiti više stranih novčanica pojedine valute odjednom što ubrzava transakciju, a isplaćuju kune u obliku novčanica ili kovanica do najmanje vrijednosti od 50 lipa.

“Planiramo implementirati još automatiziranih mjenjačnica na postojećim mjenjačkim mjestima, ali i postavljanje ComExchange uređaja na veći broj potpuno novih, frekventnih lokacija”, najavio je  predsjednik Uprave Fine Dražen Čović.

ComExchange rješenje zamišljeno je i nastalo u Combisovom Odjelu samouslužnih rješenja, a realizirano je u suradnji s partnerima – tvrtkom Micro World i tvrtkom ArsBlue, koja je dio NEXI Grupe.

Podijeli: