Combis i partneri ASR Group i FER (Fakultet elektrotehnike i računarstva) završili su razvoj proizvoda ComEnergy koji je sufinanciran od strane Europske unije te ga predstavili u Zagrebu. ComEnergy je platforma za praćenje energetske potrošnje koja se sastoji od napredne analitike za veliku količinu podataka te aplikacije za praćenje energetske potrošnje i ambijentalnih uvjeta.

Rješenje omogućuje precizno praćenje potrošnje energenata, a povezuje različite izvore podataka, integrira ih i obrađuje te omogućuje uvid u stvarno stanje potrošnje, osigurava niže troškove, optimizaciju potrošnje, smanjivanje rizika i kvarova. Praćenjem potrošnje energenata kroz sve dijelove proizvodnog procesa u realnom vremenu, moguće je značajno smanjiti troškove proizvodnje i utjecaj na okoliš, a istovremeno povećati proizvodni kapacitet postojećih proizvodnih resursa te se približiti implementaciji ISO 50001 norme.

-- tekst se nastavlja nakon oglasa --

 

“Jedan od temeljnih ciljeva razvoja ovog proizvoda je smanjenje potrošnje energije, što može imati značajan društveno-gospodarski utjecaj na snižavanje troškova poslovanja kao i štetnih emisija što stvara pozitivan ekološki efekt”, istaknuo je član Uprave i glavni direktor za prodaju Combisa Damir Horvat.

Naziv projekta je Poboljšanje efikasnosti prerađivačke industrije kroz istraživanje i razvoj inovativnih ICT usluga za povećanje energetske učinkovitosti – ComEnergy, a sufinancirala ga je Europska unija iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, Europskog fonda za regionalni razvoj. Ukupna vrijednost ComEnergy projekta je 14.720.143,86 kuna, a iznos potpore Europske unije iznosi 7.333.330,51 kuna.

ComEnergy projekt objedinio je nekoliko strateških tematskih područja, a to su energetske tehnologije, sustavi i oprema; održiva proizvodnja i prerada hrane; ekološki prihvatljive tehnologije, oprema i novi materijali.

Podijeli:

 

 

Vezane objave