combis_konferencija_neostartup_1200x600

Na Combis konferenciji predstavljena su dva projekta koja su razvijena u Combisovom internom startupu – NeoStartupu, a koje je Combis odlučio donirati. Riječ je o ER Scheduleru, sustavu čija je svrha automatizacija izrade rasporeda smjenskog rada u Zavodima za hitnu medicinu te Olive Manageru, rješenju koje uljarama omogućava upravljanje podacima te procesom prerade maslina i proizvodnje maslinovog ulja. Combis je ER Scheduler rješenje donirao Zavodu za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije, dok je Olive Manager rješenje donirao poljoprivrednoj zadruzi Marina.

Mladen Maras, Combisov tehnički direktor Sektora razvoja i integracije aplikativnih rješenja je istaknuo kako tu odgovornost Combis pokazuje na dva načina. Jedan od njih je nesebična pomoć poslovanju drugih, zbog čega su i odlučili donirati aplikativna rješenja, dok je drugi način pomoć mladoj IT zajednici u Hrvatskoj, budući da su na Neostartup rješenjima radili studenti uz pomoć iskusnih inženjera Combisa.

Jakša Najev iz poljoprivredne zadruge Marina ispričao je kako uz pomoć Olive Managera u uljari sada imaju precizan uvid u sve podatke i aktivnosti koje se odvijaju, kako za pojedini stroj, tako i za pojedinog kooperanta. “Možemo pratiti kako napreduje poslovanje kroz godine i koji kooperanti najčešće koriste usluge uljare, s kojeg područja dolazi najviše maslina na preradu kao i u koje vrijeme sezone prerade se dobiva najkvalitetnije maslinovo ulje. Veliko hvala Combisu i timu koji je sve ovo napravio za nas”, rekao je Najev.

Na ER Scheduler i Olive Manager rješenjima, uz Combisove inženjere, radili su studenti koji su se najviše iskazali na Combis hackathonu try{code}catch održanom u travnju ove godine. Na 24-satnom natjecanju studenti su trebali napraviti prototipe rješenja ER Schedulera i Olive Managera, a oni s najboljim rješenjem dobili su poziv Combisa da nastave njegov razvoj unutar Neostartup programa.

 

Podijeli:

Vezane objave