Od oblaka u poslovanju očekuje se utjecaj na tri područja –kao prvo to je utjecaj na uštede u investicijama, zatim evoluciju u načinu na koji IT podržava poslovanje tvrtke teinovacije u kreiranju poslovnih rješenja koje tvrtkama osiguravaju prednost na tržištu. Ključno je identificirati kakav će učinak u tom smislu imati pojedine usluge iz oblaka i na koji način najbolje iskoristiti prednosti as a service modela – koristi koliko ti treba, kad ti treba i plati samo ono što koristiš.

Poslovanje u oblaku je široka tema zbog čega je IT kompanija Combis nedavno pokrenula web portal namijenjen ponudi, ali i edukaciji o oblaku za poslovne korisnike. Na cloud.combis.hr stranici možete čitati blogove njihovih stručnjaka, a trenutačno je aktualno i Combis 5+ događanje koje ova tvrtka organizira petu godinu zaredom u suradnji s Microsoftom.

Cilj Combis 5+ događanja je prikazati primjenu novih tehnologija u praksi. Ove godine naglasak je na oblaku te novim konceptima infrastrukture podatkovnih centara, sigurnosti i transformacije poslovanja, a predstavlja se i Combisova ponuda usluga za Microsoft Cloud. Prijavitese na cloud.combis.hr.

Tvrtke neće imati navedene koristi od svih Cloud servisa, neki Cloud servisi će imati različit utjecaj na poslovanje, kao i ideja da sve se ‘preseli u Cloud’ u određenom broju slučajeva neće biti isplativa opcija.

Zato je potrebno zasebno analizirati svaku Cloud uslugu i ustanoviti kako se one uklapaju u dugoročnu strategiju poslovanja. Odnosno kako se na najbolji način može kombinirati s postojećom IT infrastrukturom i servisima. I tako izgraditi hibridnu infrastrukturu u kojoj se usluge i resurse u oblaku gledaju kao proširenje postojećeg podatkovnog centra korisnika. Naravno, vodeći računa o svim sigurnosnim izazovima koji dolaze s korištenjem Clouda.

Slikovito rečeno, da bi putovanje prema oblaku bilo ugodno, a dolazak na destinaciju siguran, od pomoći mogu biti usluge poput Combis CloudAwareness programa uz čiju potporu možete provesti detaljnu analizu. Uz ovu besplatnu uslugu možete identificirati upravo one Cloud servise koji poslovanju tvrtke mogu donijeti stvarnu korist. Ili se samo prijavite na Combis 5+ događanje i na licu mjesta otkrijte odgovore na sva pitanja

 

Podijeli:

Vezane objave