U organizaciji Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM-a) u Zagrebu je u srijedu, 15. ožujka, održan četvrti HAKOM-ov dan tržišta, godišnji skup o stanju regulacije tržišta elektroničkih komunikacija, poštanskih i željezničkih usluga. Riječ je o tradicionalnom skupu koji okuplja predstavnike dionika tržišta elektroničkih komunikacija, poštanskih usluga i željezničkih usluga, kao i državnih institucija te gospodarstva i medija s ciljem održavanja i daljnjeg poboljšanja poticajnog regulatornog okvira za ulaganja i uvođenje novih usluga na svim tržištima koje HAKOM regulira, uz istovremeno osiguranje visoke razine zaštite korisnika i održivog tržišnog natjecanja.

U sklopu HAKOM-ovog dana tržišta, održana je i panel rasprava na temu Digitalna preobrazba,  koju je moderirao zamjenik predsjednika Vijeća HAKOM-a Domagoj Jurjević, a sudionici su bili državni tajnik pri Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta Mario Antonić, pomoćnik ministra uprave Bernard Gršić, predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma Davor Tomašković, predsjednik Uprave i generalni direktor Vipnet-a Jiří Dvorjančanský i predsjednik uprave Tele2 Viktor Pavlinić.

Na panel raspravi je bilo govora o analizi pokazatelja DESI 2017. u smislu rasprostranjenosti mreža za širokopojasni pristup internetu te njihovog korištenja u odnosu na druge zemlje EU, kao i potezima i odlukama koje trebaju napraviti država i operatori kako bi se položaj RH u godinama koje slijede popravio. Razgovaralo se I o uslugama koje operatori i država planiraju ponuditi kako bi potaknuli veće korištenje širokopojasnog pristupa internetu, prije svega velikih brzina.

Podijeli:

 

Vezane objave