Muče li vas neredovite isporuke i nedostatna kvaliteta vaših softverskih proizvoda? Želite li biti konkurentni na tržištu i moći pravodobno odgovarati na stalne promjene korisničkih zahtjeva, tržišnih uvjeta i tehnologije? Imate li potrebu povećati produktivnosti vaših razvojnih timova, uvesti moderne inženjerske prakse, i općenito se nadate unaprijediti rad na vašim softverskim razvojnim projektima?

S ovakvim i sličnim izazovima se možete efikasno nositi primjenom agilnih praksi i principa ne samo na vaše razvojne projekte već i na cjelokupno poslovanje vaše organizacije. Istraživanja pokazuju da Scrum koristi gotovo 70% organizacija širom svijeta koje rade u skladu s agilnim praksama i principima. Stoga neka i vaš prvi korak na putu prema agilnosti bude usvajanje osnova profesionalnog Scruma.

Od ove jeseni i u Hrvatskoj možete sudjelovati na certificiranim Scrum.org tečajevima na hrvatskom jeziku koje organizira tvrtka Ekobit. Kroz tečajeve vas vode domaći predavači Ognjen Bajić i Ana Roje Ivančić, profesionalni Scrum treneri (PST), koji posjeduju bogato iskustvo u organizaciji rada na softverskim razvojnim projektima u Hrvatskoj i inozemstvu.

U Zagrebu vam u terminu od 24.9. – 28.9.2018. na raspolaganju stoje 2 tečaja razvijena u okviru Scrum.org organizacije koju je osnovao i vodi Ken Schwaber, jedan od autora Scruma.

  1. Professional Scrum Foundations (PSF)

Sadržaj tečaja je fokusiran na temeljna znanja potrebna za efikasno uvođenje i primjenu Scruma u svakodnevnoj praksi. Bilo da ste član Scrum tima ili dionik razvojnog procesa koji direktno ili indirektno surađuje sa Scrum timom, na Professional Scrum Foundations (PSF) tečaju ćete savladati osnove Scruma te kako najbolje surađivati unutar i preko granica Scrum tima. Polaznici se imaju priliku organizirati u Scrum timove i podijeliti timske uloge te zajednički, kroz niz sprinteva, izgrađivati realističnu softversku aplikaciju, poštujući pritom pravila Scruma i radeći u skladu sa Scrum vrijednostima. Tečaj stavlja naglasak na prevladavanje uobičajenih izazova prilikom razvoja proizvoda, suradnju unutar tima i samoorganizaciju kao bitne elemente u savladavanju Scruma.

Tečaj je izvrstan izbor za početnike i one koji razmišljaju o uvođenju Scruma u svoju organizaciju. Iskusnijima može pomoći osvježiti i utvrditi znanje o praktičnoj primjeni Scrum komponenata i uskladiti rad postojećih Scrum timova s preporukama. Sudionici tečaja dobivaju pravo polaganja ispita za stjecanje globalno priznatog certifikata Professional Scrum Master I (PSM I).

Tečaj Professional Scrum Foundations (PSF) se održava u Zagrebu od 24.9. – 25.9. 2018.

  1. Professional Scrum Developer (PSD)

Tečaj je namijenjen svima koji se bave profesionalnim razvojem softvera i žele naučiti kako isporučivati kvalitetan softver korištenjem Scruma zajedno s agilnim i DevOps praksama. Polaznici postaju dijelom Scrum tima i kroz niz sprinteva surađuju na razvoju realističnog softverskog proizvoda. S jedne strane se uče nositi sa stvarnim izazovima i problemima u procesu razvoja softvera u skladu sa Scrum pravilima, principima i vrijednostima te savladavaju vještine potrebne kako bi se Scrum tim kontinuirano poboljšavao. S druge strane praktično rade s nizom razvojnih alata koji podržavaju rad Scrum timova i dobivaju uvid u načine kako se prijeko potrebne moderne inženjerske prakse usklađuju sa Scrumom.

Tečaj je namijenjen svim članovima Scrum razvojnog tima: arhitektima, analitičarima, razvojnim inženjerima, razvojnim inženjerima za baze podataka, testerima, inženjerima u odjelu operacija i drugima, uključujući Scrum Mastere i Product Ownere. Sudionici tečaja dobivaju pravo polaganja ispita za stjecanje globalno priznatog certifikata Professional Scrum Developer (PSD).

Tečaj Professional Scrum Developer (PSD) se održava u Zagrebu od 26.9. – 28.9. 2018.

Prednosti pohađanja ovih intenzivnih tečajeva s jakim naglaskom na praktične vježbe su mnogobrojne. Zbog kombinacije teorije i realističnih scenarija rada u Scrum timovima, polaznici tečaja ne samo da stječu temeljna znanja, već na interaktivan način odmah dobivaju i praktično iskustvo potrebno za rad po Scrumu, pa naučeno već sljedeći dan mogu početi primjenjivati u svojim organizacijama. Članovi razvojnih timova će najviše profitirati ako sudjeluju na oba tečaja, jer će na prvom steći temeljna znanja o Scrumu, koja će na drugom utvrditi i nadopuniti znanjima o upotrebi komplementarnih agilnih i DevOps inženjerskih praksi i alata na Scrum projektima. Prezentacija sadržaja i interakcija sudionika na hrvatskom jeziku će općenito poboljšati usvajanje znanja i pridonijeti aktivnoj diskusiji.

U tijeku je popust za rane prijave. Dostupan je popust za više sudionika iz iste organizacije, kao i za sudjelovanje na oba tečaja. Više informacija o tečajevima, pogodnostima i prijavama potražite ovdje.

Podijeli:

 

Vezane objave