Među priznanjima stručnosti u području podatkovnih centara, Combis je uvrstio iCisco Certified Internetwork Expert Data Center (CCIE Data Center) certifikaciju. Riječ je o svjetski prihvaćenom certifikatu kojipredstavljanajveće postignuće mrežne certifikacije u IT industriji, a dodjeljuje ga kompanija Cisco.

CCIE Data Centercertificira stručne vještine potrebne za planiranje, dizajn, implementaciju i upravljanje kompleksnim i modernim infrastrukturama podatkovnih centara. Stručnjaci koji ostvareovu certifikaciju su dokazali svoje tehničke vještine na najvišoj razini koristeći praksu koju su stekli u industriji.

“Certifikacija se sastoji od dva dijela, pismenog ispita sastavljenog od stotinjak pitanja te praktičnog dijela koji traje osam sati i polaže se na nekoliko lokacija u cijelom svijetu.Završne pripreme za pismeni dio ispita trajale su oko tri mjeseca, dok je priprema za praktični dio trajala devet mjeseci, ponekad i po dvanaest sati dnevno.Sve to ne bi bilo moguće bez podrške Combisa koji je osigurao pristup materijalima i laboratorijima, jer je oprema na kojoj se polaže ispit izrazito skupa”, kaže Mate Grbavac, nositelj certifikata i sistem inženjer specijalist Combisa.

Podijeli:

 

Vezane objave