Hrvatski IT distriibuter M SAN Grupa organizirala je regionalnu cybersecurity konferenciju „Cybersecurity trendovi u 2023. i zaštita poslovanja“. Konferencija je održana 17. svibnja 2023. u zagrebačkom Hotelu International.

Alen Panić, M SAN Grupa

Na jednodnevom događanju, preko 150 sudionika je imalo priliku poslušati 12 predavanja i panel sastavljen od vrhunskih regionalnih stručnjaka iz kibernetičke sigurnosti koji su aktualizirali jedan od najhitnijih izazova našeg vremena — budućnost digitalne sigurnosti.

Događaj je započeo uvodnim obraćanjem g. Alena Panića, člana uprave i izvršnog direktora za M SAN Grupu. Tijekom dana, brojni predavači iz vodećih tvrki iz industrije su predstavili svoja rješenja i mogućnosti zaštite poslovanja: Ivan Petrović iz IBM-a, Srdjan Gligorić iz Kasperskog, Andrii Slobodianyk iz ImmuniWeba, Igor Pavleković iz Microsofta, Luka Pap iz Vertiva, Aleksandar Živković iz KimTeca, Tomislav Loparić iz Veeama, Denis Koprivica iz M SAN Grupe, Karlo Nutrizio iz M SAN Grupe, Ondřej Vlach iz Sophosa, Filiz Kayaciklioglu Bilgili, i Martyna Polakoweska iz Acronisa.

-- tekst se nastavlja nakon oglasa --

 

Sudionici su imali priliku i upoznati se s poslovnim slučajem Matije Matijevca iz Maidea-e o sigurnosti bežične mrežne infrastrukture kod enterprise korisnika uz ispravnu segmentaciju i upravljanje korisnicima.

Izuzetno zanimljivoj i dinamičnoj panel diskusiji su prisustvovali Bojan Mušćet iz Hrvatskog Telekoma, Tomislav Vuk iz KnowBe4, Dragan Petric iz BUGa, Hrvoje Pavičić iz IBM-a i Ilia Kolochenko, osnivač ImmuniWeba, profesor Cybersecurity & Cyber prava, Član Europol EDEN & EU CyberNet. Raspravljali su o aktualnim gorućim pitanjima vezanim za kibernetičku sigurnost –  Kako umjetna inteligencija utječe na digitalnu sigurnost?

Koje se proaktivne mjere trebaju poduzeti kako bi se smanjila mogućnost napada? Kako najbolje zaštititi poslovanje? Na koji način educirati zaposlenike i buduće naraštaje o digitalnoj sigurnosti? Kako se slika poslovanja mijenja sa slikom evolucije hakerskih napada?

Obzirom na izuzetnu važnost tematike i interes sudionika za cybersecurity konferenciju, vjerujemo da ćemo se i iduće godine družiti na konferenciji.

Podijeli:

 

 

Vezane objave