Najveći izazov današnje suradnje u projektiranju i gradnji je sve veći broj informacija koje stvara i međusobno dijeli velika količina uključenih stručnjaka. Odgovornost arhitekata i inženjera je velika, kompleksnost projekata raste, a s njima i potreba za pravodobnom komunikacijom i pristupom informacijama. Arhitektura i građevina kao struke u tom pogledu zaostaju – nacrti se isporučuju u registratorima, podaci bilježe na papiru, u različitim formatima, iznimno je teško biti siguran u ažurnost i točnost podataka – potrebna im je digitalizacija.

Sam e-mail nije alat pomoću kojeg je moguće upravljati tolikim brojem informacija. Javlja se potreba za novim alatima, dodatnim softverima i raznim aplikacijama koje za sobom povlače otvaranje novih profila i različita ograničenja pri korištenju, a sami korisnici moraju naučiti raditi u svima njima. Sudionici na projektu su zatrpani mailovima, zauzeti pisanjem zapisnika i izvješća, telefonskim pozivima, pronalaženjem negdje već zapisanih informacija i ponovnim slanjem i objašnjavanjem detalja i podataka koji već postoje u nekom e-mailu, registratoru, starom zapisniku…suradnja je isprekidana, greške postaju neizbježne. Stvari se dodatno kompliciraju na međunarodnim projektima, kada sudionici nisu u istoj zemlji i ne govore nužno istim jezikom.

-- tekst se nastavlja nakon oglasa --

 

Startup Volum3

Volum3 platforma nastala je sinergijom entuzijazma i stvarnih potreba arhitektonskog ureda, kao odgovor na komunikacijske probleme koji se javljaju tijekom projektiranja i gradnje. Razvoj platforme započeo je 2016. godine od strane stručnog tima programera i arhitekata, a namijenjena je arhitektima, građevinarima, investitorima i ostalim dionicima građevinskih projekata.

Volum3 je startup, koji je inicijalna sredstva privukao od Europskih fondova, EBRD-a i partnera 3LHD-a.

Taj jedinstveni alat za suradnju već ima više od 1.400 aktivnih korisnika kojima omogućava brzo i jednostavno upravljanje projektima – transparentno se upravlja rokovima, zadacima i odgovornostima pojedinih suradnika na projektu. Podaci su pohranjeni u računalnom oblaku, uvijek dostupni i sigurni. Svaki modul platforme je digitalna verzija stvarnog procesa rada – sve je povezano s projektima. Od korisnika ne zahtijeva prilagodbu na novi način rada. Aktivni su moduli: Nacrti, Zadaci, Sastanci i Specifikacije. U fazi razvoja je modul Troškovnik.

Volum3 je rješenje koje je prepoznato od više od 500 domaćih i međunarodnih tvrtki te među njima okuplja više od 1.400 arhitekata, građevinara, izvođača i proizvođača koji Volum3 koriste svakodnevno. Svim korisnicima,Volum3 daje mogućnost međusobnog pretraživanja, prepoznavanja te direktnog pozivanja u suradnju na projektu.

Platforma je namijenjena svim sudionicima u procesu planiranja investicije, projektiranja, gradnje i upravljanja zgradama, na projektima različitih mjerila – od najmanjih do najvećih.
Svi moduli Volum3 napravljeni su kao digitalna verzija radnih procesa u stvarnom svijetu – korisnici ne moraju svoj način rada prilagođavati softveru već vrlo jednostavno i intuitivno koriste njegove mogućnosti.

Većina softverskih rješenja na tržištu nije kolaboracijska, već su koncipirani za rad jedne struke ili jedne faze projekta i upravo se tu Volum3 razlikuje od ostalih alata.

Podijeli:

 

 

Vezane objave