British Telecommunications (EE) i Ericsson najavili su dogovor o raspoređivanju Ericssonove dual-mode 5G jezgre (Evolved Packet Core i 5G Core), potpuno spremljenog, cloud izvornog Mobile Packet Corea za 4G, 5G Non-samostalne i 5G samostalne usluge kao jedna potpuno integrirana jezgra.

Rješenje će biti raspoređeno u BT-ovom mrežnom cloudu, a uključivat će mrežnu orkestraciju i automatizaciju, uključujući kontinuirane procese isporuke i integracije (CI / CD), te biti integrirano u BT-ove postojeće platforme za upravljanje iskustvom s klijentima (također temeljene na Ericssonovoj tehnologiji).

Britanski operater odlučio se zamijeniti Huaweijevu jezgrenu 5G mrežnu opremu Ericssonovom nakon što je razmotrio ponude različitih dobavljača 5G jezgrene mreže, priopćili su iz British Telecommunications.

Velika Britanija je odlučila u siječnju 2020. zabraniti korištenje Huaweijeve 5G opreme za ključne komponente. Huaweiu je dopušteno isporučivati ​​opremu za 5G radio pristupne mreže u zemlji (RANs), ali bit će ograničen na 35% ograničenja u tom dijelu 5G mreže svakog operatora.

Podijeli:

 

Vezane objave