Tvrtka Bosch održala je svoju prvu regionalnu, poslovno tehnološku konferenciju – Bosch Smart Solutions

bosch-smart-solutions-konferencija
Konferencija Bosch Smart Solutions okupila je više od 400 stručnjaka iz Hrvatske i Slovenije te Bosne i Hercegovine u dvorani Globus, na Zagrebačkom velesajmu. Teme skupa bile su pametni gradovi, četvrta industrijska revolucija i interaktivni turizam.

Pametni gradovi
Što se tiče pametnih gradova, tvrtka Bosch do sada je implementirala niz projekata kojima je poboljšana kvaliteta života u gradovima. Naveden je primjer grada Stuttgarta, u kojem je Bosch implementirao tehnologiju pametnog parkiranja.

Tim tvrtke Bosch: Paulo Ferreira, Klaus Peter Fouquet, Volker Schilling
Tim tvrtke Bosch: Paulo Ferreira, Klaus Peter Fouquet, Volker Schilling

Industrija 4.0
Što se tiče primjene tehnologija četvrte industrijske revolucije, strategiju tvrtke Bosch prezentirao je Volker Schilling,  komercijalni direktor tvornice Bosch Elektronika Kft. u Hatvanu (Mađarska). Prednosti primjene tehnologije četvrte industrijske revolucije primjenjuju se u više od 250 tvrtkinih postrojenja.

Interaktivni turizam
Tehnologije namijenjene pametnijem turizmu predstavio je Dino Juriša, voditelj odjela za Bosch pametna rješenja. Naglasio je kako turizam može profitirati od pametnih rješenja koja omogućavaju stalno proširenje, poboljšanje i sve precizniju individualizaciju usluga čemu pridonosi ciljani i efikasni protok podataka.

Mirsada Kudrić, generalna direktorica Boscha za Hrvatsku i Sloveniju "U Boschu potičemo inovacije i ovom konferencijom pokazali smo dasmo ustrajni u kreiranju ugodne i korisniku orijentirane budućnosti. Cilj nam je unapređenje kvalitete života, a naše pametne tehnologije to će i omogućiti."
Mirsada Kudrić, generalna direktorica Boscha za Hrvatsku i Sloveniju
“U Boschu potičemo inovacije i ovom konferencijom pokazali smo dasmo ustrajni u kreiranju ugodne i korisniku orijentirane budućnosti. Cilj nam je unapređenje kvalitete života, a naše pametne tehnologije to će i omogućiti.”

Uvodno predavanje održao je dr. Klaus Peter Fouquet, predsjednik tvrtke Robert Bosch AG sa sjedištem u Beču, odgovoran za regiju Srednje i Istočne Europe, istaknuvši kako je cilj Boscha stvaranje zajednica pogodnijih za život uz pomoć inovativnih tehnologija orijentiranih na građane.

Tematski paneli
Nakon svake tematske cjeline održan je kraći okrugli stol. Na tim panelima sudjelovali su – Dragan Jelić, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Robert Markuš, SmartIS Hrvatska, Josip Tica, Ekonomski fakultet Zagreb, Zvonimir Novosel, gradonačelnik Jastrebarskog, Hrvoje Jazvić, EBRD, Ivana Podnar Žarko, Fakultet elektrotehnike i računarstva,  Damir Novinić, Agencija za investicije i konkurentnost, Tomislav Radoš, HGK, Izidora Marković Vukadin, Institut za turizam i Burak Baykan, Dogus Group.

Boschev automobil budućnosti
Boschev automobil budućnosti

Umreženi automobili
Uz tehnologije za pametne gradove, industriju četvrte generacije i inteligentniji turizam na konferenciji je predstavljena i ideja o povezanom automobilu kao osobnom asistentu vozača. Sudionici konferencije imali su priliku pogledati Boschev automobil budućnosti, koji se koristi cijelom nadzornom pločom kao zaslonom. Internet u automobilu čini vožnju sigurnijom i učinkovitijom. Povezani automobili sutrašnjice moći će se povezati s pametnim domovima i upravljati kućanskim funkcijama poput grijanja ili sigurnosnih sustava u bilo kojem trenutku.

 

Podijeli: