Bosch će, kako ne najavio predsjednik upravnog odbora društva Robert Bosch GmbH Stefan Hartung, u tri godine uložiti otprilike tri milijarde eura u klimatski neutralnu tehnologiju poput elektrifikacije i vodika. To će, kako je naglasio, usporiti emisiju ugljika ali i ubrzati tehnološku transformaciju u Europi. Hartung  smatra kako klimatska politika mora odlučnije djelovati kroz veću energetsku učinkovitost postojećih građevina i kroz značajno  povećavanje proizvodnje obnovljive energije te da je elektrifikacija put do klimatske neutralnosti ako se temelji na zelenoj električnoj energiji.

U sklopu svoje strategije Bosch nastavlja poticati održivu mobilnost: narudžbe društva povezane s elektromobilnošću 2021. godine prvi su put premašile 10 milijardi eura. No Hartung je također naglasio da se industrijska politika treba se usredotočiti na pripremanje svih sektora gospodarstva na vodik.

-- tekst se nastavlja nakon oglasa --

 

„Rješenja utemeljena na električnoj energiji imaju prioritet, ali rješenja utemeljena na vodiku također trebaju više dobiti na zamahu. Potrebna su nam i jedna i druga ako mislimo živjeti održivo na svojem plavom planetu”, ističe  predsjednik upravnog odbora društva Bosch najavljujući kako društvo u sljedeće tri godine uložiti još 10 milijardi eura u digitalnu transformaciju svojeg poslovanja. „Digitalizacija također igra posebnu ulogu u održivosti – a naša rješenja počinju od te pretpostavke”, rekao je Hartung naglasivši kako su primjeri takvih rješenja u ponudi društva Bosch pametni upravitelj energijom u kući i povezana energetska platforma za proizvodnju.

Podijeli:

 

 

Vezane objave