U sklopu proslave 25 godina Boschovog poslovanja u Hrvatskoj organizirana je izložba, kojom je na slikovit način prikazana povijest te tvrtke ali i eksponati novih tehnologija budućnosti kao što su: Rexroth APAS robot koji je fleksibilan i mobilan a koji se koristi u pametnim tvornicama industrije 4.0 kao pomoć ljudima jer preuzima monotone i jednostavne zadatke te bubble car pomoću kojeg je prikazana budućnost rada u Bosch servisnim radionicama za vozila. U budućnosti će se uz naočale za virtualnu stvarnost i odgovarajuću aplikaciju jednostavno detektirati kvar na vozilu.

Tvrtka Robert Bosch d.o.o. je osnovana 11.  ožujka 1993 god. ali prvi Bosch proizvodi su se u Zagrebu mogli naći još daleke 1922. godine u jednoj trgovini u Martićevoj ulici u Zagrebu. „Kroz svoje djelovanje, od samih početaka Bosch razvija tehnologiju dostupnu za svakodnevnu upotrebu olakšavajući ljudima život i omogućavajući više vremena za kvalitetnije i zabavnije sadržaje. Tehnologija je glavni pokretač rasta i razvoja naše tvrtke, ona je naš zajednički posao, naša strast i ono što nas obilježava u Hrvatskoj već 25 godina“, rekla je direktorica tvrtke Bosch za Hrvatsku i Sloveniju Mirsada Kudrić.

Bosch Hrvatska od osnutka u Zagrebu 11. ožujka 1993., neprestano povećava prodaju, koja je 2017. dosegla 409,2 milijuna kuna (oko 55 milijuna eura) bilježeći time blagi porast u odnosu na prethodnu godinu. Broj Boschevih zaposlenika u Hrvatskoj u 2017. godini iznosio je oko 70, očekuje se da će ta brojka ostati na sličnoj razini i u 2018. Uspostavljena je široka mreža kupaca čiji broj prelazi 600 lokalnih klijenata u Hrvatskoj. Tvrtka neprestano širi svoje poslovne aktivnosti u Hrvatskoj, tako je Bosch Hrvatska 2004. godine preuzela vođenje poslovanja u Bosni i Hercegovini, a 2014. u Sloveniji. Slijedom praćenja novih tehnoloških trendova Bosch u Hrvatskoj je otvorio poseban odjel Pametna rješenja 2016. godine.

Inovativni proizvodi na tržištu Hrvatske

Bosch je u Hrvatskoj u 2017. godini predstavio niz inovativnih proizvoda kao što je Indego 400 Connect najefikasnija automatska kosilica na tržištu s kojom se zahvaljujući sustavu Connected Technology jednostavno može upravljati putem pripadajuće aplikacije. Također će od 2019. jednostavnim ažuriranjem softvera biti moguće i glasovno upravljanje kosilicom preko Amazon Alexa glasovnog asistenta. Bosch odjel Toplinske tehnologije lansirao je Bosch EasyControl CT 200, pametan regulator s pripadajućom aplikacijom koji omogućava da u svakom trenutku korisnik regulacijskog uređaja može dobiti pregled predvidive potrošnje energije za što bolju uštedu. Odjel Bosch Building Technologies je na tržište uveo Dicentis konferencijske sustave. Zahvaljujući najinovativnijim tehnologijama Dicentis Interpreter desk omogućava simultano prevođenje do 100 jezika na višejezičnim konferencijama, sastancima i prezentacijama. Odjel autoopreme tržištu nusi KTS 250, optimalni tester za neovisne servise, koji se brzo instalira a može poslužiti i kao drugi uređaj za mobilnu primjenu.

Rexroth APAS robot

Poslovni izgledi za 2018.

Nakon ostvarivanja rekordnih rezultata u 2017. godini te uzimajući u obzir gospodarske i geopolitičke rizike, tvrtka je ostvarila prihod od prodaje od 78,1 milijardu eura. To predstavlja povećanje od 6,8 posto, ili 8,4 posto nakon prilagodbe zbog učinaka tečajne razlike, što ukupno iznosi oko 1,2 milijarde eura. Grupa Bosch očekuje da će prihod od prodaje u 2018. godini porasti za 2 do 3 posto.

Podijeli:

 

Vezane objave